FinansWatch

FinAut med kraftig økning i fjerde kvartal

– Sparing og plassering, kreditt og personforsikring er tett sammenvevd med den enkeltes personlige økonomi og utgjør en viktig del av finansbedriftenes kjernevirksomhet. Aud-Helen Rasmussen i FinAuts fagråd mener at en forutsetning for å kunne gi relevant rådgivning til kundene er å oppdatere egen kompetanse.

Foto: Colourbox

Finansnæringens autorisasjonsordninger (FinAut) hadde rekordstor oppgang i antall gjennomførte prøver og autorisasjoner i 2020.

I fjerde kvartal ble det gjennomført totalt 3.868 kunnskapsprøver og 393 praktiske prøver. Antallet kandidater har også økt i begge autorisasjonsordningene i forsikring, opplyser FinAut i en melding mandag.

– Sparing og plassering, kreditt og personforsikring er tett sammenvevd med den enkeltes personlige økonomi og utgjør en viktig del av finansbedriftenes kjernevirksomhet. En forutsetning for å kunne gi relevant rådgivning til den enkelte kunde er god innsikt i personlig økonomi, sier Aud-Helen Rasmussen fra DNB og medlem i FinAuts fagråd og legger til.

– Kunder vil ha ulikt kunnskapsgrunnlag, økonomi og sammensetning av elementer i sin privatøkonomi. Det er derfor avgjørende at rådgivere har detaljerte kunnskaper og forståelse om både skatteregler, regler om arv, samlivsformer, pensjon m.m. for å kunne gi god rådgivning til den enkelte kunde.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch