Kamil Zabielski blir ny leder for bærekraftige investeringer i Storebrand

Zabielski kommer fra Garantiinstituttet for importkreditt, hvor han de siste 10 årene har jobbet med menneskerettigheter, aktsomhetsvurderinger og bærekraft.
Kamil Zabielski (t.v.) er ansatt som leder for bærekraftige investeringer i Storebrand. Her sammen Jan Erik Saugestad, adm. dir. i Storebrand Asset Management. | Foto: Lise Risanger Eide
Kamil Zabielski (t.v.) er ansatt som leder for bærekraftige investeringer i Storebrand. Her sammen Jan Erik Saugestad, adm. dir. i Storebrand Asset Management. | Foto: Lise Risanger Eide

Storebrand har ansatt Kamil Zabielski som leder for bærekraftige investeringer.

– Vi er svært fornøyde med å få Kamil med på laget. Han har med seg verdifull erfaring innen bærekraftige investeringer og ESG når han kommer inn som ny leder for teamet. Hans internasjonale erfaringer vil komme til sin rett når Storebrand fortsetter å styrke posisjonen utenfor hjemmemarkedene i Norge og Sverige, sier Jan Erik Saugestad, konserndirektør for kapitalforvaltning i Storebrand i en pressemelding.

Zabielski har lang erfaring fra arbeid med bærekraft, menneskerettigheter og aktsomhetsvurderinger i GIEK. Han har også sitter i Etikkrådet for Statens Pensjonsfond Utland.

– Arbeidet med bærekraft er utvilsomt mer relevant enn noen gang. Interessen for bærekraftige investeringer øker både blant privatpersoner og profesjonelle investorer, samt regulatorer og selskapene selv. I tillegg til solid kunnskap om bærekraft, krever dette kontinuerlig innovasjon og nytenkning, sier Kamil Zabielski i pressemeldingen.

Zabielski er kanadisk statsborger, men er utdannet ved Universitetet i Oslo innen internasjonal rett og menneskerettigheter.

– Storebrand har gjennom årene etablert seg som en nordisk leder innen bærekraftige investeringer og er i posisjon til å vokse ytterligere. Teamet jeg blir en del av er svært kompetent og erfarent, så jeg ser frem til å komme i gang, sier Zabielski.

Zabielski starter i jobben 1. februar og erstatter Matthew Smith som sluttet i oktober i fjor. Smith satt i rollen i drøye 5,5 år.

Storebrand ansatte 80 nye medarbeidere i fjor: Veksten fortsetter 

Ny kontorleder i Kvinesdal: – Kjennskapen til lokalmiljøet skaper tillit

Finansforbundet: – Ikke tiden for å si opp ansatte eller outsource 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også