FinansWatch

Mener bruken av hjemmekontor i finans er en sikkerhetsrisiko

Karianne Myrvold i Trend Micro mener at IT-sikkerheten i finansbransjen bør økes. Hvis ikke kan det fort bli både veldig stygt og dyrt.

Karianne Myrvold, kommunikasjonssjef i Trend Micro. | Foto: Trend Micro

Bruken av hjemmekontor har eksplodert i finansbransjen i kjølvannet av koronapandemien. Trend Micro har derfor gjort en undersøkelse hvor de har intervjuet 13.000 ansatte i ulike bransjer fordelt på 27 land som jobber hjemme.

Tallene viser ifølge Finansavisen antallet phishing-angrep har vokst betraktelig, men at 72 prosent av respondentene i undersøkelsen forteller at de er blitt mer sikkerhetsbevisste.

Likevel er det spesielt én ting som bekymrer.

«IT-sikkerheten blir ikke bedre av at nesten fire av ti som er blitt sendt hjem for å jobbe, bruker sine private datamaskiner når de kobler seg opp til sin arbeidsplass. Nesten like mange har unnlatt å installere grunnleggende passordbeskyttelse på sine private enheter», skriver Karianne Myrvold, kommunikasjonssjef i Trend Micro, i et innlegg i avisen.

På grunna at hjemmekontor er blitt en del av den nye normalen for finans og mange andre bransjer, er det også en trend de kriminelle har merket seg og vil forsøke å utnytte.

«Nå er det mye som tyder på at hjemmekontor-trenden vil bli langvarig. Den «nye normalen» ser ut til å bli basert på at vi kun kommer til å jobbe på kontoret i skift, for å redusere smittespredning. Blir vi hjemmeværende «for alltid» bør økt IT-sikkerheten også bli en del av den nye normalen. Hvis ikke kan det fort bli veldig stygt. Og dyrt», mener hun.

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch