Mener bruken av hjemmekontor i finans er en sikkerhetsrisiko

Karianne Myrvold i Trend Micro mener at IT-sikkerheten i finansbransjen bør økes. Hvis ikke kan det fort bli både veldig stygt og dyrt.
Karianne Myrvold, kommunikasjonssjef i Trend Micro. | Foto: Trend Micro
Karianne Myrvold, kommunikasjonssjef i Trend Micro. | Foto: Trend Micro

Bruken av hjemmekontor har eksplodert i finansbransjen i kjølvannet av koronapandemien. Trend Micro har derfor gjort en undersøkelse hvor de har intervjuet 13.000 ansatte i ulike bransjer fordelt på 27 land som jobber hjemme.

Tallene viser ifølge Finansavisen antallet phishing-angrep har vokst betraktelig, men at 72 prosent av respondentene i undersøkelsen forteller at de er blitt mer sikkerhetsbevisste.

Likevel er det spesielt én ting som bekymrer.

«IT-sikkerheten blir ikke bedre av at nesten fire av ti som er blitt sendt hjem for å jobbe, bruker sine private datamaskiner når de kobler seg opp til sin arbeidsplass. Nesten like mange har unnlatt å installere grunnleggende passordbeskyttelse på sine private enheter», skriver Karianne Myrvold, kommunikasjonssjef i Trend Micro, i et innlegg i avisen.

På grunna at hjemmekontor er blitt en del av den nye normalen for finans og mange andre bransjer, er det også en trend de kriminelle har merket seg og vil forsøke å utnytte.

«Nå er det mye som tyder på at hjemmekontor-trenden vil bli langvarig. Den «nye normalen» ser ut til å bli basert på at vi kun kommer til å jobbe på kontoret i skift, for å redusere smittespredning. Blir vi hjemmeværende «for alltid» bør økt IT-sikkerheten også bli en del av den nye normalen. Hvis ikke kan det fort bli veldig stygt. Og dyrt», mener hun.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også