Skagen Fondene har innført hjemmekontor for ansatte med unge voksne boende hjemme

Administrerende direktør Timothy Warrington har bakgrunn som oberst i den britiske hær og sett epidemier og pandemier på nært hold. Han er opptatt av langsiktig tankegang rundt koronatiltakene for å beskytte de ansatte.
Mange har hjemmekontor for å hindre spredning av korona. Noen bruker kjøkkenet som arbeidsplass. | Foto: Thomas Brun / NTB scanpix (illustrasjonsfoto)
Mange har hjemmekontor for å hindre spredning av korona. Noen bruker kjøkkenet som arbeidsplass. | Foto: Thomas Brun / NTB scanpix (illustrasjonsfoto)

– Plutselig var det en økning i smittetall, og det kom nye retningslinjer fra myndighetene. Da ble det bestemt at ansatte med unge voksne boende hjemme, som gikk på videregående eller universitet, måtte jobbe hjemmefra inntil videre, sier rådgiver Janine Andresen til DN.

Warrington sier til avisen at Skagen Fondene har en «litt konservativ tilnærming til rådene fra myndighetene».

– Vi anser dette som helt rettferdig. Det har vist seg flere ganger at når grupper endrer hvor de oppholder seg – som når studenter kommer tilbake til universitetet – er det høyere risiko for smitteutbrudd. Dette gjør vi for å beskytte våre ansatte og andre. Tiltaket er også godt tatt imot av de ansatte, sier Warrington til DN.

Han får støtte fra Andresen som mener arbeidsplassen har «løst det veldig fint», selv om hun ble litt overrasket da meldingen kom.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også