FinansWatch

Hver fjerde unge finansansatte er bekymret for egen økonomi

Men langt flere regner med lav lønnsutvikling og bortfall av bonus som følge av koronakrisen, som kan ha ført til helt nye prioriteringer for unge finansansatte.

Ine Oftedahl, styreleder i Ung i Finans. Foto: ungifinans.no

Nettverket Ung i Finans har utført en undersøkelse blant sine 2000 medlemmer om hvordan de har det under koronakrisen. Kun tre prosent sier de er permittert, ni av ti har jobbet hjemmefra og 73 prosent sier det har gått helt fint å jobbe hjemme.

Rundt en fjerdedel av medlemmene sier de er bekymret for egen økonomi som følge av krisen, skriver Finansavisen.

– Fra før vet vi også at 30 prosent av våre medlemmer ikke er fornøyd med lønnen sin, sier Ine Oftedahl, som er styreleder i Ung i Finans til Finansavisen.

Hun mener det kan bli spennende å følge utviklingen i nettverket når 75 prosent av medlemmene tror krisen vil påvirke muligheten for lønnøkning det kommende året. 64 prosent tror krisen vil påvirke muligheten for bonus.

Skifter fokus

Ine Oftedahl tror at krisen vi står i vil påvirke hvordan unge finansansatte vil prioritere i sin karriere. Hittil har det vært vanlig med hyppige jobbskifter for medlemmene, men nå antar Oftedahl at flere vil prioritere en fast, trygg jobb.

– De som er på vei inn i arbeidsmarkedet vil ha en helt annen start, sier Oftedahl til Finansavisen.

Selv om bare tre prosent av medlemmene er permittert hittil, frykter nesten hver femte medlem at de vil bli permittert, eller miste jobben som følge av krise og markedsuro. Det er hovedsakelig i konsulentbransjen permitteringene har kommet.

En lignende undersøkelse utført av Finansforbundet viser at kun 2,8 prosent av deres medlemmer er bekymret for jobbene sine, mens 75 prosent ikke er bekymret. Ifølge Finansavisen, som siterer tall fra NAV, er kun to prosent av de ansatte i finansbransjen i Norge permittert som følge av pandemiens ringvirkninger.

Mer fra FinansWatch

Skal rekruttere unge talenter til finansbransjen

– Vi ønsker å være den naturlige samarbeidspartneren når selskaper i finanssektoren skal se etter sitt neste talent. Det er attraktivt med et selskap som spesialiserer seg på «talent search» innenfor finanssektoren, ikke bare «den eldre garde», sier fersk leder Fanny Harg i Finanstalenter AS.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch