Handelsbanken bremser fallet i kapital under forvaltning

Sveriges nest største fondsforvalter beholdt sin markedsandel i tredje kvartal etter å ha fått vekst i Q2.
Handelsbanken beholder sin posisjon i det svenske markedet. | Foto: PR/Handelsbanken
Handelsbanken beholder sin posisjon i det svenske markedet. | Foto: PR/Handelsbanken

Rapporteringsperioden for tredje kvartal er i gang med svenske Handelsbanken, og deres fondsvirksomhet Handelsbanken Fonder.

Tallene til Handelsbanken viser at det fortsatt var et fall i den totale kapitalen under forvaltning, men ikke like stort som i de to foregående kvartalene. Handelsbanken har også hatt en netto innstrøm til sine fond.

Kapital under forvaltning hos bankgruppen falt med 2 prosent til 882 milliarder svenske kroner i tredje kvartal. I første- og andre kvartal falt det med 6,6 og 10,4 prosent.

Av kapital under forvaltning er 827 milliarder svenske kroner plassert i bankens verdipapirfond, noe som også er et fall på 2 prosent sammenlignet med forrige kvartal. Et betydelig mindre fall fra -7,1 prosent i første kvartal, og -7,96 prosent i andre kvartal.

Netto innstrøm til verdipapirfondene kom på 1,8 milliarder svenske kroner i kvartalet, noe mindre enn 2,6 milliarder kroner som det var i andre kvartal.

Kraftig fall

Handelsbanken har så langt i år hatt et fall på 17,95 prosent på kapital under forvaltning, og et fall på 16,2 prosent i verdipapirfond.

Nye sparekunder i banken er også lavere sammenlignet med 2021. Så langt i år havner innskuddene fra nye spareavtaler hos Handelsbanken på 500 millioner svenske korner, mot 50 milliarder over samme tid i 2021. Sverige har en total utstrøm på verdipapirfond på 34,8 milliarder svenske kroner så langt i 2022.

Det betyr at Handelsbanken andel av total kapital under forvaltning holder seg på 12,2 prosent.

Handelsbanken Norge: Stabilt resultat i urolige tider

Handelsbanken Norge tilbakefører tap i tredje kvartal

Sterkt kvartal for Handelsbankens svenske morbank

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også