Internasjonal direktør: Blokkjedeteknologien kan være katalysator for endring i den tradisjonelle investeringsindustrien

Investeringsbransjen må lære av kryptomarkedet, mener Peter Harrison, administrerende direktør for det britiske selskapet Schroders,
Illustrasjonsfoto av kryptovalutaen Bitcoin. | Foto: AP Photo/Kin Cheung
Illustrasjonsfoto av kryptovalutaen Bitcoin. | Foto: AP Photo/Kin Cheung

Administrerende direktør for det internasjonale kapitalforvalter-selskapet Schroders, Peter Harrison, mener kapitalforvaltere kan lære av fallet i kryptomarkedet den siste tiden.

I et innlegg hos Financial Times skriver Harrison at det er teknologien bak, nemlig blokkjedeteknologien, som kan gi personifiserte porteføljer som dagens investorer ønsker seg.

Harrison spør seg om investeringsbransjen har feilet med å gjøre krypto til en del av den tradisjonelle investeringsbransjen, og han spør videre om bransjen går glipp av en mulighet?

For til tross for tallene, og tapene, til mange, ser direktøren at det fortsatt er mange som ønsker å eie krypto, og at krypto fortsatt klarer å selge godt.

– Ironisk nok er det blokkjedeteknologien, som underbygger kryptovalutaer, som kan være katalysatoren for endring for den tradisjonelle investeringsindustrien. Faktisk er det sannsynligvis grunnen til at vi allerede har passert «peak fund». Tegnene blir stadig tydeligere på at markedet for verdipapirfond ikke kommer til å bli større enn det er i dag. Pengene går over til personlige porteføljer, og dette vil bare øke med «ledger»-teknologi, sier Harrison.

Investeringsdirektøren tror teknologien vil bidra til mer konkrete eiendeler og at det vil bli enklere å investere i verden rundt oss. Og akkurat dette med å investere i det som er rundt oss, som investorer ønsker å ta en del av, er det Harrison mener kan gjøres med å personifisere porteføljer enklere, med blokkjedeteknologi. Som også vil gjøre det enklere for forvaltere å gjøre kjøp/salg.

– Kryptoindustiren er ved et lignende sted som hedgefondindustiren var for 20 eller 30 år siden. Selv om det forblir uregjerlig, prøver noen plattformer å utnytte ekstrem volatilitet for å prøve å tilby mer forutsigbar avkastning, sier Harrison.

Kryptoplattform søker konkursbeskyttelse

NBX får e-pengelisens

Firi-sjef om nedbemanningen: Bedre med ett stort kutt enn flere små

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også