FinansWatch

Rekordhøy andel nordmenn sparer i aksjefond

En ny undersøkelse gjennomført av Opinion for Verdipapirfondenes forening viser at 48 prosent av befolkningen har penger plassert i aksjefond.

Administrerende direktør Bernt S. Zakariassen i VFF.

48 prosent av befolkningen sparer nå i aksjefond, viser undersøkelsen Opinion har gjennomført for Verdipapirfondenes forening (VFF). Det er en økning på to prosentpoeng fra året før, og den høyeste andelen som er målt siden 2001 da VFF startet de årlige undersøkelsene.

– De siste årene har vi sett en betydelig vekst i andelen av befolkningen som har plassert penger i aksjefond. Andelen stiger selv etter fjorårets markante økning. Med tanke på at vi har opplevd en økende uro i markedene den siste tiden er resultatet fra årets undersøkelse overraskende, sier administrerende direktør Bernt S. Zakariassen i VFF i en pressemelding.

Undersøkelsen viser at det er langt flere lavtlønnede som også sparer i aksjefond. 41 prosent av de med en personinntekt på under 100.000 kroner opplyser at de har plassert penger i aksjefond, en økning på 28 prosent fra året før.

32 prosent av de med en samlet husholdningsinntekt på under 300.000 kroner har plassert penger i aksjefond, som er en økning fra 27 prosent.

– Det er interessant å merke seg at stadig flere med lavere person- og husholdningsinntekt har penger plassert i aksjefond. En forklaring er trolig at yngre mennekser på starten av sin yrkeskarriere i større grad enn tidligere sparer i aksjefond. I tillegg er det nok også et utrykk for at den private sparingen generelt økte under koronapandemien, sier Zakariassen.

VFF om endring i prismodeller: – Regelendringen virker

Finanstilsynet foreslår forbud mot returprovisjon

KLP med storsatsing på bærekraft: – Befinner oss i en brytningstid

Mer fra FinansWatch

Sparebanken Vest vil vekse i bedriftsmarknaden

Banken meiner Vestlandet vil bli vinnaren i framtidas lågutsleppssamfunn og ser eit stort vekstpotensiale innafor viktige næringar som sjømat, fornybar, maritim, samt prosessindustrien.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch