Norvestor vil kjøpe seg en posisjon innen bærekraftsrådgivning

Oppkjøpsfondet ønsker å samle ulik kompetanse innen bærekraftsrådgivning til et selskap med omsetning over én milliard kroner innen fem år.
Charlotte Wallem Rakner i Norvestor. | Foto: Norvestor
Charlotte Wallem Rakner i Norvestor. | Foto: Norvestor

Det aktive eierfondet Norvestor ser at det er en sterk trend rundt etablering av selskaper som vil tilby tjenester på bærekraftsområdet. Ifølge en rapport selskapet viser til er ESG-rådgivning et marked som vil være verdt 10 milliarder kroner i 2026.

Derfor velger Norvestor nå å opprette et nytt selskap, Position Green Group, som skal samle rådgivningsvirksomheter med ulik kompetanse innen rådgivning og datainnsamling under én paraply.

Fra start vil norske The Governance Group, Position Green og to andre rådgivningsselskaper i Sverige og Danmark inngå i gruppen.

– Gjennom å samle ledende miljøer innen både strategirådgivning, datahåndtering rapportering og kompetanseheving vil Position Green Group være unikt posisjonert for å hjelpe kundene med å få gjennomført sin bærekraftsagenda. Med en raskt voksende SaaS-plattform i bunn kombinert med både organisk og oppkjøpsbasert vekst innen rådgivning skal Position Green Group etter planen passere én milliard i omsetning i løpet av fem år, sier Charlotte Wallem Rakner i Norvestor i en pressemelding.

Oljefondet tapte 653 milliarder kroner i første kvartal

Celsia vil være bærekraft-svaret på kredittrating

Bærekraftveteran: – Vil bli lettere å avsløre grønnvasking

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også