FinansWatch

Kron opplevde at kundene gikk motstrøms i februar

I et marked som frykter krig i Europa så investeringsplattformen Kron at kundene nettokjøpte fond for 217 millioner kroner gjennom februar måned.

Investeringsdirektør og grunnlegger Joar Hagatun i Kron. | Foto: Arkivfoto

Til tross for at Europa er opptatt med den russiske invasjonen av Ukraina, og dermed et ustabilt marked, skriver investeringsplattformen Kron at deres kunder gikk motstrøms i februar.

Kundene på plattformen nettokjøpte fond for 217 millioner kroner, og investeringsdirektør og grunnlegger Joar Hagatun i Kron tror flere føler seg trygge på Oslo Børs.

– Det er tydelig at en del ser på Oslo Børs som en trygg havn i en utrygg verden, sier Hagatun.

Grunnen til det er at Alfred Bergs indeks havnet på toppen av kjøpelisten i februar, sett bort fra Krons egne globale indeksfond. Alfred Berg fondet følger hovedindeksen på Oslo Børs.

Kron opplyser og om at det for første gang er to obligasjonsfond inne på topp 10 kjøpelisten, noe Hagatun tror er på grunn av risiko.

– Enkelte ønsker å redusere aksjerisikoen, men har innsett at der er et tapsprosjekt å ha penger på bankkonto til under én prosent rente. Da kan det være et veldig godt alternativ å få tre prosent effektiv rente i obligasjonsfond med god risikospredning, sier Hagatun.

Obligasjonsfondene på listen har utlån til en rekke nordiske banker, kommuner og selskaper av det Kron beskriver som «høy kvalitet».

Topp 10 fondskjøp hos Kron i februar:

Kron Indeks Global, Alfred Berg Indeks C, KLP AskjeGlobal Indeks V, Alfred Berg Nordic Investment Grade Classic, DNB Global Indeks N, KLP AksjeNorge Indeks II, KLP AksjeEuropa Indeks III, Alfred Berg Obligasjon C, SKAGEN Global B og DNB Finans N.

Linn Hoel Ringvoll har jobbet med crowdfunding i tre år: – Føles ut som ti

Finansdepartementet om Fremtinds bompenge-virksomhet: – Terskelen for å få dispensasjon er høy

Finansdepartementet går mot Finanstilsynet – Gjensidige mener lovverket må utvikles

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch