FinansWatch

Danske Bank etter Russlands angrep: – Usikkerhet rundt lange renter har ført til aksjefall for norske finansinstitusjoner

Aksjeverdien til norske finansinstitusjoner som DNB og Storebrand har sunket etter at Russland angrep Ukraina millitært. Senior aksjeanalytiker i Danske Bank, Hans Rettedal Christiansen, forklarer at det er på grunn av usikkerhet rundt lange renter.

Senior aksjeanalytiker i Danske Bank, Hans Rettedal Christiansen. | Foto: Danske Bank / PR

Aksjeverdien til store norske finansinstitusjoner falt etter at Russland angrep Ukraina millitært natt til torsdag. Aksjekursen til DNB falt fra 206,8 kroner per aksje på slutten av onsdag ettermiddag, til 83,0 kroner per aksje i løpet av torsdag. Storebrand sine aksjer falt fra 90,7 kroner per aksje på slutten av onsdag, til 83,0 kroner per aksje i løpet av torsdag.

– Usikkerhet rundt lange renter har ført til aksjefall for norske finansinstitusjoner. Det har sammenheng med usikkerhet rundt fremtiden. Det er ikke uvanlig i krisetider og korrigeres vanligvis når situasjonen er blitt mer oversiktlig, forklarer senior aksjeanalytiker i Danske Bank, Hans Rettedal Christiansen, til FinansWatch.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch