FinansWatch

Belgisk investor tapte i retten mot norsk finansrådgiver

Den belgiske investoren Guy Devos mente at en norsk finansrådgiver var skyld i at han tapte 750.000 dollar. Det er ikke Oslo tingrett enig i.

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Den belgiske investoren Guy Devos overførte et betydelig beløp til offshorerederiet til finansrådgiver Nils-Odd Tønnevold i Connectum i Oslo og hans partner, Kjell Rune Staddeland. De to nordmennene var i gang med å etablere rederiet og for å finansiere det engasjerte de det som etter alt å dømme var en fiktiv person som har spesialisert seg på å svindle selskaper på jakt etter kapital. Nordmennene tapte flere millioner kroner, og den belgisk investoren Guy Devos som også investerte i rederiet deres tapte rundt 750.000 dollar, det skriver DN.

Devos mente Tønnevold hadde mye av ansvaret for tapet og gikk til sak. Søksmålet ble behandlet i Oslo tingrett i januar. Nå foreligger dommen.

Retten skriver blant annet det ikke er bevismessig dekning for at Tønnevold holdt tilbake informasjon som Devos måtte forvente å få. Og at Tønnevold hadde såpass tro på opplegget at han var villig til å risikere egne midler for å få investeringen på plass. Retten betviler ikke at Tønnevold selv trodde at syndikatet var reelt.

Nils-Odd Tønnevold frifinnes dermed i kravet og Devos må, i tillegg til å betale egne saksomkostninger på vel 1,1 million kroner, også dekke Tønnevolds saksomkostninger på nær 900.000 kroner innen to uker.

Storebrand ut av selskap: «Sterke indikasjoner» på tett kobling til menneskerettsbrudd

DNB gir opp Sbanken dersom klagen avvises

Ti lokalbanker ute av Eika for godt

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch