Belgisk investor tapte i retten mot norsk finansrådgiver

Den belgiske investoren Guy Devos mente at en norsk finansrådgiver var skyld i at han tapte 750.000 dollar. Det er ikke Oslo tingrett enig i.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Den belgiske investoren Guy Devos overførte et betydelig beløp til offshorerederiet til finansrådgiver Nils-Odd Tønnevold i Connectum i Oslo og hans partner, Kjell Rune Staddeland. De to nordmennene var i gang med å etablere rederiet og for å finansiere det engasjerte de det som etter alt å dømme var en fiktiv person som har spesialisert seg på å svindle selskaper på jakt etter kapital. Nordmennene tapte flere millioner kroner, og den belgisk investoren Guy Devos som også investerte i rederiet deres tapte rundt 750.000 dollar, det skriver DN.

Devos mente Tønnevold hadde mye av ansvaret for tapet og gikk til sak. Søksmålet ble behandlet i Oslo tingrett i januar. Nå foreligger dommen.

Retten skriver blant annet det ikke er bevismessig dekning for at Tønnevold holdt tilbake informasjon som Devos måtte forvente å få. Og at Tønnevold hadde såpass tro på opplegget at han var villig til å risikere egne midler for å få investeringen på plass. Retten betviler ikke at Tønnevold selv trodde at syndikatet var reelt.

Nils-Odd Tønnevold frifinnes dermed i kravet og Devos må, i tillegg til å betale egne saksomkostninger på vel 1,1 million kroner, også dekke Tønnevolds saksomkostninger på nær 900.000 kroner innen to uker.

Storebrand ut av selskap: «Sterke indikasjoner» på tett kobling til menneskerettsbrudd

DNB gir opp Sbanken dersom klagen avvises

Ti lokalbanker ute av Eika for godt

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også