Finanstilsynet undersøker Arctics involveringer i vindmølleselskap

Meglerhuset Arctic Securities har operert som finansiell rådgiver for vindkraftselskapet Emergy. Nå gjennomfører Finanstilsynet tilsyn hos meglerhuset.
Finanstilsynet i Oslo. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Finanstilsynet i Oslo. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

DN skriver at Finanstilsynet nå gjør tilsyn hos meglerhuset Arctic Securities for eksponeringen meglerhuset har hatt i det kriserammede vindmølleselskapet Emergy.

Videre skriver DN at aksjer i selskapet har sirkulert blant Arctics kunder, før de endte opp på en meglerkonto hos meglerhuset. Kunder som har trengt hjelp med å skaffe finansiering har kjøpt aksjer og obligasjoner i Emergy, og Arctic satt opp en stiftelse som kjøpte aksjer i NBT (navnet før Emergy) for 50 millioner kroner med lånte penger.

Kundene har fått en terminfinansiering, noe som er uvanlig at et meglerhus gjør. Nå undersøker altså Finanstilsynet Arctics eksponering i Emergy.

– Finanstilsynet gjennomfører for tiden tilsyn hos Arctic Securities, hvor blant annet eksponeringen mot Emergy vurderes. Finanstilsynet kan ikke uttale seg om et pågående tilsyn før tilsynet er avsluttet. Ytterligere kommentarer til denne saken vil ikke gis på det nåværende tidspunkt, skriver direktør for markedstilsyn Anne Merethe Bellamy i en epost til DN.

Firi-sjefen om emisjonen: – Har bevist at vi ikke er en døgnflue

Inkassoselskap fra Tønsberg er kjøpt opp av danske Collectia Group

– Norske sparebanker gis en ulempe de store internasjonale bankene ikke har 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også