FinansWatch

Avis: Kraft Finans har solgt eiendom for 3,5 milliarder i år

Selskapet med Bjørn Maaseide som hovedaksjonær landet like før jul en avtale på rundt 2,5 milliarder kroner da selskapet solgte seks eiendommer til Arctic Securities. Totalt har selskapet solgt eiendommer for 3,5 milliarder kroner i år, etter det Aftenbladet erfarer.

Bjørn Maaseide er største eier i Kraft Finans med sine 44,9 prosent gjennom selskapet BFBK Finans. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

– Kraft Finans får selvfølgelig noen økte inntekter som følge av salget, men det er ikke snakk om veldig høye beløp. Det er først og fremst kundene våre som sitter igjen som de store vinnerne her. Eiendomsinvesteringene har en levetid på mellom 2 og 3,7 år, og da snakker vi meget bra avkastning over en veldig kort periode, sier Bjørn Maaseide til Aftenbladet/E24.

Salget av de seks eiendommene til meglerhuset Arctic Securities, gjennom selskapet Public Property Invest AS, har en kjøpesum på 2,5 milliarder kroner etter det Aftenbladet erfarer. Dette betyr at Kraft Finans totalt har solgt ti eiendommer i år, og etter det Aftenbladet kjenner til skal den totale salgssummen være på rundt 3,5 milliarder kroner.

Kraft Finans har også investert i seks nye eiendomsprosjekter til en samlet kjøpesum av 1,6 milliarder kroner. Selskapet forvalter over seks milliarder kroner på vegne av i overkant 2000 kunder. Disse pengene er hovedsakelig plassert i fondsporteføljer, Kraft Høyrente, Kraft Global og Eiendom, skriver E24.

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch