FinansWatch

IMF legger ned kontoret i Brasil

Det internasjonale pengefondet (IMF) legger ned kontoret sitt i Brasil neste år. Beslutningen er tatt etter at landets finansminister kom med krass kritikk.

IMF deler ut historisk krisepakke. | Foto: Yuri Gripas/Reuters/Ritzau Scanpix

IMF legger ned kontoret når Brasils nåværende representants mandat utløper 30. juni neste år, kunngjorde IMF torsdag.

Beslutningen kom dagen etter at finansminister Paulo Guedes sa at IMFs Brasi-prognose er overdrevent pessimistisk, og at IMF ikke lenger er velkommen.

– De kan gå seg en tur, sa han onsdag.

– De anslo at Brasils økonomi ville trekke seg sammen med 9,7 prosent i 2020, og Storbritannias økonomi trekke seg sammen med 4 prosent. Til slutt var det vår økonomi som krympet 4 prosent, og britenes økonomi med 9,7 prosent, sa han.

Han anklaget også IMF-tjenestemenn i Brasil for å være mer interessert i fotball og mat enn å hjelpe Brasils økonomi.

IMF åpnet kontoret i Brasil i 1999 da landet ba IMF om hjelp til å komme seg ut av en økonomisk krise. Det økonomiske programmet ble avsluttet i 2005, men IMF har opprettholdt kontoret i landet for å tilrettelegge for dialog.

– De har vært her lenge nok. Det var mye ubalanse i dette forholdet, sa Guedes onsdag.

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch