FinansWatch

Hogne Tyssøys nye kapitalselskap skrinlegger langsiktig havfond

Hogne Tyssøy, kjent for å ha vært med å bygge opp Holbergfondene, klarte ikke å skaffe nok penger til sitt første fond i sitt nye selskap.

Hogne Tyssøy klarte ikke å skaffe nok startkapital til sitt havbruksfond. | Foto: Berit Roald / NTB

Bergen Private Equity (BPE) ble etablert i sommer av finansprofilen Hogne Tyssøy. Tyssøy er styreleder i selskapet mens Michelle Williams fungerer som daglig leder. Tidligere analysesjef Anne Gjøen i Handelsbanken sitter også i styret.

Nestorer innen norsk finans danner nytt investeringsselskap 

BPEs første fond, Bluefin Prosperity Fund, hadde som mål å skaffe «milliarder» til langsiktige investeringer i havbruk. For å komme i gang med investeringer skulle fondet i første omgang skaffe 300 millioner kroner.

melder DN at BPE har skrinlagt fondet.

– Trist og leit, men vi må være realistiske. Vi var på jakt etter veldig lange penger, med en horisont på minst syv år. At mange er litt avventende med å binde seg så lenge i dagens situasjon er ikke så overraskende, sier Hogne Tyssøy til DN.

Tyssøy sier det er beinhard konkurranse om kapital for tiden og at timingen for denne typen fond ikke var optimal.

– Vi erkjenner at vi har etablert en plattform og en organisasjon som ville krevd betydelige summer. Det er et godt team, med dyktige og erfarne folk – men konkurransen om pengene er beinhard for tiden, og det er flere forvaltere med konsept som lignet vårt konsept, sier Tyssøy.

DN skriver at også et annet fond, Fynd, ble lagt ned i oktober fordi de ikke klarte å skaffe kapital til investeringer i havbruk.

Danske Bank og Finans Danmark er ikke enige med tilsynet om bærekraftige fond

Nordea: – Har ikke tenkt at det er et race om å rekategorisere

ESG-ekspert kritisk til klassifiseringen av grønne fond: – Omtrent ingen forskjell mellom artikkel 6 og 8

Danske Invest Norge har klassifisert 87 prosent av sine fond som grønne: – Vi ligger noe i forkant av det norske markedet 

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch