FinansWatch

Nordnet senker prisene på indeksfond

Etter prisendringer i markedet ønsker Nordnet nå å senke prisene for å bli mer konkurransedyktige.

Anders Skar, sjef for Nordnet Norge.

Flere aktører har gått over til en prismodell med plattformavgift og refusjon av returprovisjon til kundene det siste året. Det har betydd at aktive aksjefond har blitt rimeligere, mens indeksfond har blitt dyrere.

Nå skal Nordnet senke sin plattformavgift for indeksfond med om lag en tredjedel, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vår ambisjon er å tilby den beste plattformen for sparing og investering i markedet, og konkurransekraftige priser er selvfølgelig en viktig komponent i dette. Prisreduksjonen på indeksfond skyldes konkurransen i markedet og tilbakemelding fra mange kunder, forteller Anders Skar, sjef i Nordnet Norge.

Nordnet senker plattformavgiften på indeksfond fra 0,3 prosent til 0,19 prosent. Nordnet skal også beholde 0 prosent forvaltningshonorar for Nordnet indeksfond Global, Norge, Sverige, Danmark, Finland, USA og Europa. I tillegg til flere endringer på forvaltingshonorarer.

Skar forteller at endringene vil gjøre Nordnet bedre rustet for konkurransen mot de andre aktørene, men han er også klar på at det vil kunne bli dyrere for noen kunder.

– Siden vi er en transparent bank uten liten skrift er det viktig for meg å legge til at kunder med aktive aksjefond og som har over 500.000 kroner i fond, eller indeksfondskunder som har over 10 millioner, vil oppleve at de får høyere avgift på den delen av kapitalen som overstiger disse nivåene, fordi trappetrinnsmodellen forsvinner. Samlet sett utgjør dette langt mindre enn prisreduksjonen på indeksfond, så summa summarum betyr endringen mer penger til kundene og mindre til Nordnet - noe som for så vidt også var tilfellet da vi endret prisene i september i fjor, avslutter Skar.

De nye prisene gjelder fra 1. april 2022.

DNBs nye distribusjonsnav begynner å finne formen

Nordea: – Markedet for private banking vokser og konkurransen er blitt tøffere

Sættem er kritisk til regjeringens forslag om IPS-ordningen: – Å redusere denne ordningen er urettferdig og uklokt 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch