Skagen Fondene-gründer Kristoffer Stensrud er død

Stensrud var en kjent skikkelse i norsk finans, og en av grunnleggerne av Skagen Fondene.
Investor og gründer Kristoffer Stensrud er død, 67 år gammel. | Foto: Skagen Fondene
Investor og gründer Kristoffer Stensrud er død, 67 år gammel. | Foto: Skagen Fondene

Kristoffer Stensrud døde lørdag morgen, 67 år gammel. Stensrud er kjent som investor og en av grunnleggerne av Skagen Fondene, skriver Dagens Næringsliv.

– Han vil bli sterkt savnet, som den kunnskapsrike og alltid annerledes tenkende entusiasten han var. Mange vil huske de livsvisdommer og betraktninger han delte, skriver familien i en pressemelding.

Han var Skagen Fondenes første administrerende direktør fra starten i 1993. Skagen ble grunnlagt av Stensrud sammen med Tor Dagfinn Veen og Åge K. Westbø. Han var lenge kapitalforvalterens ansikt utad i fasen da Skagen opplevde sin sterkeste vekst på 1990-tallet.

– Kristoffer var en markant og profilert person som i stor grad bidro til å vekke nordmenns interesse for sparing i verdipapirfond. Han hadde dyp innsikt og kunnskap ikke bare om det rent finansfaglige, men også innenfor en rekke andre fagområder. Hans penn var i tillegg gnistrende god. Den suksessen som han og Skagen oppnådde, også internasjonalt, inspirerte hele den norske fondsbransjen, sier administrerende direktør Bernt S. Zakariassen i Verdipapirfondenes Forening.

Kristoffer Stensrud ble født i 1953, i Trondheim. Familien hans eide ærverdige Britannia Hotel i byen. Selv bodde Stensrud sitt voksne liv i Stavanger og har vært hotell- og restaurantinvestor der.

Formuesforvaltning konsoliderer satsning mot familieformuer

Gir klare råd for å unngå finfluensere «som er farlige for pengene dine»

Sparebank 1 SR-Bank øker sin eierandel i Sparebank 1 Forvaltning med 50 prosent : – Vi gjør dette fordi vi har tro på selskapet 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også