Nordisk eiendomsfond ble august-vinner – til tross for forvalterbytte

Nordnets kunder fortsetter å kjøpe aksjefond til tross for signaler om at avkastningsfesten kan gå mot slutten. I august var det et norsk eiendomsfond som fristet flest.
Bjørn Erik Sættem, spareøkonom i Nordnet. | Foto: PR/Nordnet
Bjørn Erik Sættem, spareøkonom i Nordnet. | Foto: PR/Nordnet

Odin Eiendom ble det mest nettokjøpte fondet gjennom Nordnets plattform i august måned. Dette overrasker Nordnet litt.

– Normalt er det et salgssignal når forvalter i et suksessfullt fond slutter, siden en ny forvalter ønsker å gjøre endringer i porteføljen, og sjelden klarer å skape like god meravkastning. Da forvalter Øystein Bogfjellmo sluttet i Odin Eiendom i fjor sommer, tenkte jeg at det ville bli vanskelig for Odin å opprettholde den gode historikken til fondet. Men den nye forvalteren, Nils Hast, som tidligere var renteforvalter i Odin, har hatt et veldig sterkt første år. Siste 12 måneder er fondet opp 83 prosent, som er over dobbelt så mye som Norden-indeksen og best blant de nordiske eiendomsfondene, kommenterer Bjørn Erik Sættem, spareøkonom i Nordnet i en pressemelding.

Resten av topp 10-listen til Nordnet for august inneholder syv indeksfond, ett teknologifond og ett infrastrukturfond.

Totalt ble det nettokjøpt fond for 815 millioner kroner i august, hvorav 710 millioner var aksjefond, 93 millioner var rentefond og 12 millioner var kombinasjonsfond. Tallene inkluderer ikke midler tilflyttet Nordnet gjennom Egen pensjonskonto.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også