FinansWatch

Kostnaden ved bærekraftsdata merkes av forvalterne

Bærekraftsdata koster penger, og prislappen blir en stadig større hodepine for fondsforvalterne.

Foto: PR/Schroders

Det finnes en rekke tilbydere av ESG-data som forvaltere kan støtte seg til når de jakter bærekraft til porteføljene. Men data er ikke gratis, og Schroders Institutional Investor-undersøkelsen viser at nettopp kostnadene rundt anskaffelse av bærekraftsdata bekymrer porteføljeforvalterne stadig mer. Dette skriver AM Watch.

Mer enn en tredel av de 750 spurte investorene, som samlet har en forvaltningskapital på 26,8 billioner dollar, opplyste at kostnader er en hovedutfordring ved bærekraftige investeringer. Dette er en økning på 13 prosent sammenlignet med svarene som kom i en tilsvarende undersøkelse for ett år siden.

62 prosent av investorene i undersøkelsen brukte tredjeparts ESG-ratinger som primærkilde for å foreta bærekraftige investeringsbeslutninger. 

Ansvarlig for bærekraftige investeringer hos Schroeder, Claire Herbert, mener ESG-investeringer krever en ny måte å tenke på og en fremoverskuende tilnærming. Samtidig er tredjeparts ratinger ofte basert på historikk.

– Vi mener innovativ internanalyse er avgjørende for å forstå risikoen og mulighetene knyttet til de miljømessige og sosiale trendene som vi utspille seg over de kommende tiårene. Sterkere analyse vil føre til bedre informerte investeringsbeslutninger og potensielt langsiktig verdi, sier Claire Herbert ved Schroeders.

To finansselskaper nominert til årets Stockmanpris

Nordnets internasjonale indeksfond blir bærekraftige

Handelsbanken om bærekraft: – Noen må ta på seg ledertrøya  

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch