Nytt fondstilbud vil ta opp kampen med storbankene

Nysatsningen FORTE Strategisk tilbyr et fond med mål om å gi investorene avkastning på linje med det de kunne fått om de hadde fått plassere pengene i oljefondet.
Tidligere visesentralbanksjef Egil Matsen er nå administrerende direktør i Forte Fondsforvaltning. | Foto: Vidar Ruud / NTB
Tidligere visesentralbanksjef Egil Matsen er nå administrerende direktør i Forte Fondsforvaltning. | Foto: Vidar Ruud / NTB

– Ideen er enkel å komme på, men vanskelig å gjennomføre», sier Stein Ove Erikstad til avisen Innherred.

De som står bak FORTE Strategisk er Stein Ove Erikstad og Ragnar Torvik, begge professorer ved NTNU i henholdsvis teknologi og økonomi. I tillegg til Egil Matsen som har sluttet i Norges Bank etter å ha vært visesentralbanksjef med spesialansvar for Statens pensjonsfond utland.

Erikstad, Torvik og Matsen forteller til Innherred at ønsket er å «gi kundene som plasserer midler i Forte Strategisk den samme gode og stabile avkastning som det oljefondet gir, og fondet utelukker på det samme etiske grunnlaget aksjer i de samme selskapene som oljefondet gjør».

Til avisen sier de at de har tro på sin nye satsing.

– Først og fremst fordi en forvaltningsstrategi som er den samme som oljefondet alltid vil være attraktivt - både for privatpersoner, pensjonskasser, stiftelser og kommuner, forteller de tre til Innherred.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter