FinansWatch

Nytt fondstilbud vil ta opp kampen med storbankene

Nysatsningen FORTE Strategisk tilbyr et fond med mål om å gi investorene avkastning på linje med det de kunne fått om de hadde fått plassere pengene i oljefondet.

Tidligere visesentralbanksjef Egil Matsen er nå administrerende direktør i Forte Fondsforvaltning. | Foto: Vidar Ruud / NTB

– Ideen er enkel å komme på, men vanskelig å gjennomføre», sier Stein Ove Erikstad til avisen Innherred.

De som står bak FORTE Strategisk er Stein Ove Erikstad og Ragnar Torvik, begge professorer ved NTNU i henholdsvis teknologi og økonomi. I tillegg til Egil Matsen som har sluttet i Norges Bank etter å ha vært visesentralbanksjef med spesialansvar for Statens pensjonsfond utland.

Erikstad, Torvik og Matsen forteller til Innherred at ønsket er å «gi kundene som plasserer midler i Forte Strategisk den samme gode og stabile avkastning som det oljefondet gir, og fondet utelukker på det samme etiske grunnlaget aksjer i de samme selskapene som oljefondet gjør».

Til avisen sier de at de har tro på sin nye satsing.

– Først og fremst fordi en forvaltningsstrategi som er den samme som oljefondet alltid vil være attraktivt - både for privatpersoner, pensjonskasser, stiftelser og kommuner, forteller de tre til Innherred.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch