FinansWatch

Nysnø investerer i bærekraftig sjømat

Det offentlig støttede bærekraftsfondet Nysnø legger 75 millioner kroner på bordet for å sørge for en grønnere verdikjede for sjømat.

Siri M. Kalvig leder Nysnø Capital Investments. | Foto: Nysnø

Nysnø går inn med 75 millioner kroner i Bluefront Equity As, et norsk venturekapitalfond som vil jobbe for en mer bærekraftig verdikjede for sjømat, som i utgangspunktet er en bærekraftig proteinkilde.

Bluefronts oppgave er å jobbe for bedre forvaltning av akvakulturen slik at fisk og sjømat kan fortsette å være en viktig global matkilde. De fleste av fondets investeringer vil være i Europa og små og mellomstore virksomheter i Norden og Norge.

– Sjømatindustrien står overfor store og spennende endringer. Verden trenger protein med lavere klimaavtrykk og innovasjoner i sjømat kan skape en mer bærekraftig akvakultur med lavere klimagassutslipp, sier Lars Hvam, investeringssjef i Nysnø Climate Investments i en pressemelding. 

Ifølge Nysnø har Norge allerede en ledende posisjon innen innovasjon i sjømatproduksjon og Bluefront skal støtte utviklingen gjennom investeringer.

– Vi ser de selskapene som bidrar til å gjøre sjømatproduksjon mer bærekraftig som de selskapene med størst vekstpotensial. Vi ser store muligheter i hele verdikjeden, sier Kjetil Haga, partner og gründer i Bluefron Equity.

I tillegg til Nysnø vil også Havfonn, Klaveness Marine, Clipper and T.D. Veen være blant investorene som tilsammen går inn med nær en halv milliard kroner i Bluefront.

KLP inngår såkorn-samarbeid med Sintef

Seks norske fondsforvaltere på listen over verdens 500 største

Söderberg & Partners henter inn 2,5 milliarder - ønsker å forsterke veksten i Norge 

Mer fra FinansWatch

Kredinor henter direktør fra Intrum

Ledergruppen som skal føre Kredinor og SpareBank 1-eide Modhi er klar, og Kredinor henter sin direktør for operasjonell drift fra en av konkurrentene.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch