Nysnø investerer i bærekraftig sjømat

Det offentlig støttede bærekraftsfondet Nysnø legger 75 millioner kroner på bordet for å sørge for en grønnere verdikjede for sjømat.
Siri M. Kalvig leder Nysnø Capital Investments. | Foto: Nysnø
Siri M. Kalvig leder Nysnø Capital Investments. | Foto: Nysnø

Nysnø går inn med 75 millioner kroner i Bluefront Equity As, et norsk venturekapitalfond som vil jobbe for en mer bærekraftig verdikjede for sjømat, som i utgangspunktet er en bærekraftig proteinkilde.

Bluefronts oppgave er å jobbe for bedre forvaltning av akvakulturen slik at fisk og sjømat kan fortsette å være en viktig global matkilde. De fleste av fondets investeringer vil være i Europa og små og mellomstore virksomheter i Norden og Norge.

– Sjømatindustrien står overfor store og spennende endringer. Verden trenger protein med lavere klimaavtrykk og innovasjoner i sjømat kan skape en mer bærekraftig akvakultur med lavere klimagassutslipp, sier Lars Hvam, investeringssjef i Nysnø Climate Investments i en pressemelding. 

Ifølge Nysnø har Norge allerede en ledende posisjon innen innovasjon i sjømatproduksjon og Bluefront skal støtte utviklingen gjennom investeringer.

– Vi ser de selskapene som bidrar til å gjøre sjømatproduksjon mer bærekraftig som de selskapene med størst vekstpotensial. Vi ser store muligheter i hele verdikjeden, sier Kjetil Haga, partner og gründer i Bluefron Equity.

I tillegg til Nysnø vil også Havfonn, Klaveness Marine, Clipper and T.D. Veen være blant investorene som tilsammen går inn med nær en halv milliard kroner i Bluefront.

KLP inngår såkorn-samarbeid med Sintef

Seks norske fondsforvaltere på listen over verdens 500 største

Söderberg & Partners henter inn 2,5 milliarder - ønsker å forsterke veksten i Norge 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også