Nytt oppstartselskap innen anti-hvitvasking får muskler

Veen-familien og tidligere Tandberg-leder investerer opptil 50 millioner kroner i antihvitvaskingsselskapet Beaufort. Det retter seg blant annet mot finansbransjen.
Silje Veen, daglig leder i investeringsselskapet TD Veen. | Foto: Ferd
Silje Veen, daglig leder i investeringsselskapet TD Veen. | Foto: Ferd

– Det er meningsfullt å være med å bygge et selskap som kan være med å bidra til at det blir mindre økonomisk kriminell aktivitet, sier Silje Veen som leder investeringsselskapet T.D. Veen, til Dagens Næringsliv.

Familieselskapet investerer nå sammen med den tidligere Tandberg-toppen Geir Langfeldt Olsen opptil 50 millioner kroner i anthvitvaskingselskapet Beaufort Solutions.

Beaufort lager digitale løsninger som skal gjøre antihvitvaskingsarbeid langt mer sømløst for aktører som finansforetak, meglingstjenester, revisorforetak og lignende.TD Veen ble først kjent med Beaufort gjennom Sparebank 1 SR-Banks innovasjonssatsning Finstart Nordic

– Det er en svært omfattende jobb som må gjøres og mye dokumenter som må sendes frem og tilbake. Hvitvasking og korrupsjon er et av de større problemene FN har adressert at må gjøres noe med. Når listen legges høyere, må teknologien følge etter. Kombinasjonen av de to tingene gjorde at vi fattet interesse. De kundene vi kjenner har spart masse tid på å bruke systemene, sier Veens investeringsdirektør Øyvind G. Schanke.

I første omgang investerer Veen og Olsen ti millioner kroner hver. I tillegg har de en opsjon på å investere ytterligere 15 millioner kroner hver innen det neste året. Investeringen priser Beaufort til 85 millioner kroner.

I oktober i fjor lanserte Beaufort en selvbetjent portal for små- og mellomstore bedrifter.

– Vi gjennomfører identifikasjon av kunder, vi gjennomfører screening mot sanksjonslister og PEP-lister, og analyserer om kunden er i en høyrisikobransje. Ikke minst lagrer vi all informasjon om kundekontroll på et sted og gjør det tilgjengelig, sier Beaufort-sjef Henning Gravklev.

Han regner med at det årlige gjentagende inntektene vil ligge på 25 millioner kroner ved slutten av året og at omsetningen vil være om lag syv millioner kroner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også