FinansWatch

Nytt oppstartselskap innen anti-hvitvasking får muskler

Veen-familien og tidligere Tandberg-leder investerer opptil 50 millioner kroner i antihvitvaskingsselskapet Beaufort. Det retter seg blant annet mot finansbransjen.

Silje Veen, daglig leder i investeringsselskapet TD Veen. | Foto: Ferd

– Det er meningsfullt å være med å bygge et selskap som kan være med å bidra til at det blir mindre økonomisk kriminell aktivitet, sier Silje Veen som leder investeringsselskapet T.D. Veen, til Dagens Næringsliv.

Familieselskapet investerer nå sammen med den tidligere Tandberg-toppen Geir Langfeldt Olsen opptil 50 millioner kroner i anthvitvaskingselskapet Beaufort Solutions.

Beaufort lager digitale løsninger som skal gjøre antihvitvaskingsarbeid langt mer sømløst for aktører som finansforetak, meglingstjenester, revisorforetak og lignende.TD Veen ble først kjent med Beaufort gjennom Sparebank 1 SR-Banks innovasjonssatsning Finstart Nordic

– Det er en svært omfattende jobb som må gjøres og mye dokumenter som må sendes frem og tilbake. Hvitvasking og korrupsjon er et av de større problemene FN har adressert at må gjøres noe med. Når listen legges høyere, må teknologien følge etter. Kombinasjonen av de to tingene gjorde at vi fattet interesse. De kundene vi kjenner har spart masse tid på å bruke systemene, sier Veens investeringsdirektør Øyvind G. Schanke.

I første omgang investerer Veen og Olsen ti millioner kroner hver. I tillegg har de en opsjon på å investere ytterligere 15 millioner kroner hver innen det neste året. Investeringen priser Beaufort til 85 millioner kroner.

I oktober i fjor lanserte Beaufort en selvbetjent portal for små- og mellomstore bedrifter.

– Vi gjennomfører identifikasjon av kunder, vi gjennomfører screening mot sanksjonslister og PEP-lister, og analyserer om kunden er i en høyrisikobransje. Ikke minst lagrer vi all informasjon om kundekontroll på et sted og gjør det tilgjengelig, sier Beaufort-sjef Henning Gravklev.

Han regner med at det årlige gjentagende inntektene vil ligge på 25 millioner kroner ved slutten av året og at omsetningen vil være om lag syv millioner kroner.

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch