FinansWatch

Flytter forvaltningshus for kryptovaluta til Norge

Forvaltningshuset AKJ, som bare driver med kryptovaluta, flytter til Norge som et direkte resultat av Brexit.

Anders Kvamme Jensen (innfelt) flytter sin kryptovirksomhet hjem til Tjuvholmen etter Brexit. | Foto: Terje Bendiksby / NTB, AKJ (innfelt)

Forvaltningshuset AKJ, eid av norske Anders Kvamme Jensen, flytter hjem til Norge, skriver DN. Både selskapet og mannen bak er relativt ukjente i norsk finans, men de er en stor aktør innen kryptovaluta.

– AKJ er blant de med mest kryptoeksponering i Norge. AKJ er topp fem investor i samtlige norske kryptofond, mange i Europa, drifter sitt eget og drifter mange andre, sier Anders Kvamme Jensen til DN.

AKJ leverer en plattform for fondsforvaltere som kobler de forretningsmessige sidene ved å investere i kryptovaluta med selve markedet.

Selskapets eget fond har hittil i år hatt en avkastning på 914 prosent. Brexit oppgis som en hovedgrunn til at Jensen nå flytter AKJ til Norge, men uten særlig mer utdyping enn det.

– Dessuten ligger Norge langt fremme innenfor krypto og det begynner å bli et spennende miljø her, sier Jensen til DN.

Arcane Crypto kan hente inn 50 millioner 

Kina tester offisiell kryptovaluta

Regulatorisk sandkasse har tvunget frem nødvendige avklaringer for hvitvaskingsloven 

Mer fra FinansWatch

Dette er Nordeas fem bærekraftsmål innen 2023

Mandag er banken ute med sin årlige rapport om bærekraft. I fjor økte midlene til forvaltning i Nordeas fond med bærekraftsprofil med 265 prosent, mens transaksjonsvolumene for bærekraftsrelaterte lån økte med 256 prosent.

Høland og Setskog Sparebank overraska over Finanstilsynet 

Administrerande banksjef John Sigurd Bjørknes i Høland og Setskog Sparebank, seier dei er overraska over at Finanstilsynet oppmoda dei om å revurderer utbytte for 2020. – Det er ikkje heldig at banken ikkje får disponere overskotet innafor ramma styret meiner er forsvarleg, seier Bjørknes til FinansWatch.

Les også

Siste Nytt