Ny eierstruktur i Formuesforvaltning

I den nye eierstrukturen vil de ansatte eie tilsammen 50,2 prosent av selskapet, mens to utenlandske fond får minoritetspostene.
Øystein Bø, adm. dir. i Formuesforvaltning. | Foto: Formuesforvaltning (begge)
Øystein Bø, adm. dir. i Formuesforvaltning. | Foto: Formuesforvaltning (begge)

Formuesforvaltning AS melder at de endrer sin eierstruktur og at dagens aksjonærer har solgt tilsammen 48,8 prosent av aksjene i selskapet til to fond, IK Investment Partners og ICG.

De ansatte, og gründer Ole Jacob Sunde, vil etter endringen sitte på «over 50 prosent» av aksjene, skriver selskapet i en pressemelding.

– Med IK og ICG har vi funnet partnere som deler vår grunntanke som er alltid å sette kunden først. Sammen blir vi et sterkt team som skal fortsette å øke kvaliteten på tjenestene til våre kunder. Vi har fått inn to internasjonale partnerinvestorer med sterk nordisk tilstedeværelse, bredt nettverk og komplementær kompetanse, noe som vil være verdifullt i utviklingen av selskapet fremover, sier styreleder Harald Troye i en pressemelding.

Administrerende direktør Øystein Bø håper endringen vil gi Formuesforvaltning et friskt pust.

– Ny eiersammensetning gir oss tilgang til nettverk, tilstedeværelse og kompetanse som gjør oss bedre rustet til å utvikle virksomheten utover vårt opprinnelige hjemmemarked. Våre nye medeiere er investert i en rekke selskaper innenfor andre tjenesteytende bransjer. Dette vil gi oss ideer og inspirasjon fra ledende aktører i andre bransjer til hvordan vi kan videreutvikle våre tjenester og kundeopplevelse, sier Bø i pressemeldingen.

Ifølge aksjonærregisteret var den største eieren før endringen eiendomsmilliardær Petter Neslein gjennom hans selskap Pecunia AS. Endringen i eierstrukturen har vært planlagt gjennomført i 2021 siden ledende ansatte i selskapet kjøpte Storebrands aksjepost i Formuesforvaltning i 2016.

Formuesforvaltning eier blant annet fintechselskapet Kron.

 Stor pågang i kapitalmarknaden – må takke nei til oppdrag

Handelsbanken går bort fra returprovisjon

KLP skeptisk til konkurrentenes prisøkning på indeksfond: – Det vil vi utfordre

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også