FinansWatch

DNB vil doble prisen på indeksfond

DNB vil innføre ny prismodell hvor de går bort returprovisjon og innfører plattformavgift. Dette vil føre til at prisen på indeksfond øker fra 0,20 til 0,40 prosent.

Håkon Hansen, konsernsjef for Wealth Management i DNB. | Foto: Stig B. Fiksdal/DNB

– Vi gjør dette grepet for å gjøre det enklere for kunden å forstå hva de betaler for, opprettholde vår konkurransekraft i markedet og for å tilpasse oss MiFID II-regelverket.

Det sier konserndirektør i DNB Wealth Management, Håkon Hansen, til Finansavisen.

Han sier at de har valgt å innføre en ny prismodell for fond, hvor de går bort fra returprovisjon og innfører plattformavgift. Ifølge Hansen skal dette gjøre det enklere for kundene å få oversikt over og vurdere prisen på de ulike fondene, samtidig som det er et av kravene i  MiFID II-regelverket.

– Plattformhonoraret på 0,30 prosent skal dekke det som har en merverdi for kundene, slik som tilgang til kundesenter, alt DNB sender ut av informasjon, webinarer, podkaster og utvikling av spareappen og nettsidene, sier Hansen.

DNB reduserer samtidig produsentprisen på fondene de tilbyr. Ifølge Finansavisen vil et indeksfond med den nye prismodellen koste 0,10 prosent, mens de fleste aktivt forvaltede aksjefond vil koste 0,85 prosent.

Det betyr at aktivt forvaltede aksjefond blir noe billigere, mens indeksfondene blir dobbelt så dyre.

– I DNB vil eksisterende kunder beholde dagens pris på eksisterende volum og sine løpende spareavtaler. Ny pris vil kun gjelde for nye investeringer og for nye kjøpere av DNBs indeksfond. Vårt mål er å ha markedets beste løsninger til konkurransedyktige priser. Samtidig må vi alltid tilpasse oss til gjeldende regelverk, sier Hansen.

Mer fra FinansWatch

Dette er Nordeas fem bærekraftsmål innen 2023

Mandag er banken ute med sin årlige rapport om bærekraft. I fjor økte midlene til forvaltning i Nordeas fond med bærekraftsprofil med 265 prosent, mens transaksjonsvolumene for bærekraftsrelaterte lån økte med 256 prosent.

Høland og Setskog Sparebank overraska over Finanstilsynet 

Administrerande banksjef John Sigurd Bjørknes i Høland og Setskog Sparebank, seier dei er overraska over at Finanstilsynet oppmoda dei om å revurderer utbytte for 2020. – Det er ikkje heldig at banken ikkje får disponere overskotet innafor ramma styret meiner er forsvarleg, seier Bjørknes til FinansWatch.

Les også

Relaterte

Siste Nytt