Verdane har hentet 5,6 milliarder til nytt teknologifond

Verdane er i mål med et nytt fond, og planlegger å investere over 2 milliarder i norske selskaper de kommende årene.
Foto: Verdane
Foto: Verdane

PE-selskapet Verdane er ifølge Finansavisen i mål med et nytt fond på 540 millioner euro tilsvarende 5,6 milliarder kroner. Selskapet planlegger også å investere over 2 milliarder kroner i norske teknologi- og vekstselskaper de neste årene.

– Vi kommer ikke til å foreta noen strategiendringer. Edda II blir en fortsettelse av samme typen investeringer vi har gjort de seneste årene, det vil si i nordeuropeiske teknologiselskaper, sier Bjarne Kveim Lie, Verdane-gründer og managing partner, til Finansavisen.

Forrige Edda-fond ble lansert i 2018 og var på rundt 3 milliarder kroner. Siden den gang har Verdane også hentet penger til fondene Verdane Capital X, Verdane Capital 2019 og Verdane Capital 2020.

Siden 2003 har selskapet investert i over 40 norske selskaper.

– Økt kapital betyr at vi kan skrive ut større sjekker, at vi kan sitte lenger i selskapene vi investerer i, være med lenger i internasjonaliseringen og gjøre mer på M&A-siden, forklarer Lie til Finansavisen.

Verdane har to fondsstrategier. Verdane Capital gjør minoritetsinvesteringer og har muligheten til å kjøpe mer enn ett selskap av gangen fra én eier av flere selskaper. Edda-fondene på sin side gjør kontrollerende- eller oppkjøpsinvesteringer i enkeltselskaper.

Kapitalen kommer i utgangspunktet fra investorer i Europa og Nord-Amerika. 30 prosent kommer ifølge Finansavisen fra Norden mens under 10 prosent av kapitalen er fra norske investorer.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også