First Fondene satser mer på ESG med nytt fond

Fist Impact skal prøve å utnytte at ESG-fondene kun har 20 av 680 milliarder forvaltningskroner, og at det er en overvekt av passivt forvaltede fond.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

– Interessen for fondet har vært veldig bra fra vi søkte såkornsinvestorer før jul. Vi møtte bare én virkelig klimaskeptiker under vår første salgsrunde – det er ikke lenger et tema at klimaet er i endring, sier forvalter i First Fondene, Ole André Hagen til Finansavisen.

Fondet First Impact blir Hagens 11. fond totalt, og det syvende aksjefondet. Fondet skal i likhet med de andre fondene under First-paraplyen være aktivt forvaltet, men planen er at det skal være et globalt investeringsunivers som sikrer et bedrere utvalg av potensielle investeringer.

Det årlige forvaltningshonoraret blir satt til 1,25 prosent, som er i tråd med de andre fondene i First Fondene.

– Vi ønsker med dette å lansere et fond som investerer i de selskapene som løser noen de mange utfordringene som verden står foran. Våre undersøkelser viste at kun syv av 22 norske fondsforvaltere i dag har rendyrkede bærekraftsfond, og de konsentrerer seg mer om selskapenes ESG-score fremfor selskapenes bidrag til samfunnet, forteller Hagen til Finansavisen.

Hagen forteller blant annet at en del av motivasjonen skyldes at oversikten fra Verdipapirfondenes forening viser at ESG-fondene har kun 20 av 680 milliarder forvaltningskroner og at to av tre ESG-fond er indeksfond.

Fondet er ifølge avisen hittil på rundt 130 millioner kroner, og har investert i rundt 80 selskaper fordelt på 15 temaer.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også