FinansWatch

Nordic Capital har hentet 67 milliarder på rekordtid

Kapitalforvalteren brukte under seks måneder på å hente kapital til sitt største fond hittil.  – Den raske og vellykkede kapitalinnhentingen til vårt tiende fond er en viktig milepæl for Nordic Capital, sier Managing Partner Kristoffer Melinder.

Kristoffer Melinder, Managing Partner i Nordic Capital Advisors. | Foto: Nordic Capital

Nordic Capital har torsdag konkludert kapitalinnhentingen til Nordic Capital Fond X og stengt fondet på 6,1 milliarder i kapital, tilsvarende 66,6 milliarder kroner.

Fondet ble lansert i april 2020, og er det største fondet Nordic Capital har hentet inn siden oppstarten i 1989.

– Den raske og vellykkede kapitalinnhentingen til vårt tiende fond er en viktig milepæl for Nordic Capital. Å overgå vårt opprinnelige mål på mindre enn seks måneder midt under covid-19-pandemien er en fantastisk prestasjon som viser styrken i våre relasjoner til investorene og som bekrefter den store tilliten vi nyter fra dem.

Det sier Kristoffer Melinder, Managing Partner i Nordic Capital Advisors, i en melding.

Han forteller at fondet ble betydelig overtegnet på under seks måneder gjennom en heldigital prosess hvor kapitalinnhentingen ble gjennomført uten et eneste fysisk investormøte.

I utgangspunktet hadde de en ambisjon om å hente 5 milliarder euro i kapital.

– Det er også en anerkjennelse av vårt sterke team, velprøvde investeringsstrategi, resultatene i porteføljeselskaper, og Nordic Capitals lange erfaring med å utvikle selskaper og skape verdier. Vi er takknemlige for den fortsatte støtten fra våre eksisterende investorer og gleder oss over å ønske de nye investorene velkommen til fondet, sier

Fokuset vil fremover ligge på å utvikle selskaper med solid inntjeningsvekst innen kjernesektorene helsetjenester, teknologi og betalingsløsninger, finansielle tjenester, samt også innenfor industri og forretningstjenester.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch