Nordic Capital har hentet 67 milliarder på rekordtid

Kapitalforvalteren brukte under seks måneder på å hente kapital til sitt største fond hittil.  – Den raske og vellykkede kapitalinnhentingen til vårt tiende fond er en viktig milepæl for Nordic Capital, sier Managing Partner Kristoffer Melinder.
Kristoffer Melinder, Managing Partner i Nordic Capital Advisors. | Foto: Nordic Capital
Kristoffer Melinder, Managing Partner i Nordic Capital Advisors. | Foto: Nordic Capital

Nordic Capital har torsdag konkludert kapitalinnhentingen til Nordic Capital Fond X og stengt fondet på 6,1 milliarder i kapital, tilsvarende 66,6 milliarder kroner.

Fondet ble lansert i april 2020, og er det største fondet Nordic Capital har hentet inn siden oppstarten i 1989.

– Den raske og vellykkede kapitalinnhentingen til vårt tiende fond er en viktig milepæl for Nordic Capital. Å overgå vårt opprinnelige mål på mindre enn seks måneder midt under covid-19-pandemien er en fantastisk prestasjon som viser styrken i våre relasjoner til investorene og som bekrefter den store tilliten vi nyter fra dem.

Det sier Kristoffer Melinder, Managing Partner i Nordic Capital Advisors, i en melding.

Han forteller at fondet ble betydelig overtegnet på under seks måneder gjennom en heldigital prosess hvor kapitalinnhentingen ble gjennomført uten et eneste fysisk investormøte.

I utgangspunktet hadde de en ambisjon om å hente 5 milliarder euro i kapital.

– Det er også en anerkjennelse av vårt sterke team, velprøvde investeringsstrategi, resultatene i porteføljeselskaper, og Nordic Capitals lange erfaring med å utvikle selskaper og skape verdier. Vi er takknemlige for den fortsatte støtten fra våre eksisterende investorer og gleder oss over å ønske de nye investorene velkommen til fondet, sier

Fokuset vil fremover ligge på å utvikle selskaper med solid inntjeningsvekst innen kjernesektorene helsetjenester, teknologi og betalingsløsninger, finansielle tjenester, samt også innenfor industri og forretningstjenester.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også