FinansWatch

Finanskjendisene flokker seg rundt megatrend

Stein Erik Hagen, Sundt-familien, Bjørn Rune Gjelsten og Wilhelmsen-familien er bare noen av de kjente finansnavnene som har satset store penger på helseaksjer.

Stein Erik Hagen er blant de kjente norske milliardærene som har investert tungt i helse de siste årene. | Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi opplever at investorer har god risikoappetitt, og spesielt mot selskaper med lønnsomhet, sier Sebastian Alexanderson til Finansavisen.

Han jobber som nordisk sektoransvarlig for helse i investeringsbanken Carnegie, og er helt tydelig på at helsesektoren skiller seg kraftig fra andre satsingsområder.

– Nå har vi gjennomført 26 transaksjoner innen helse i år, og hentet mer enn 10 milliarder kroner, sier han.

Alexanderson sier til avisen at det kommer til å komme flere dealer, og forteller at både insitusjonelle investorer så vel som nordiske «family offices» blar villig opp store summer fra lommeboken.

– De fleste ønsker å investere litt bærekraftig, og ser da at helse, teknologi og ESG har gode drivere bak seg som kommer til å dra i tiden fremover, Karl Martin Dolvik til Finansavisen, som er ansvarlig for helsesektoren i Norge for Carnegie.

Ifølge avisen har Stein Erik Hagen, gjennom sitt investeringsselskap Canica, plassert store summer i helseinvesteringer. Blant andre norske kjente finansnavn finner vi også Sundt-familien, Bjørn Rune Gjelsten, Wilhelmsen-familien og Adolfsen-brødrene.

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch