Finanskjendisene flokker seg rundt megatrend

Stein Erik Hagen, Sundt-familien, Bjørn Rune Gjelsten og Wilhelmsen-familien er bare noen av de kjente finansnavnene som har satset store penger på helseaksjer.
Stein Erik Hagen er blant de kjente norske milliardærene som har investert tungt i helse de siste årene. | Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Stein Erik Hagen er blant de kjente norske milliardærene som har investert tungt i helse de siste årene. | Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi opplever at investorer har god risikoappetitt, og spesielt mot selskaper med lønnsomhet, sier Sebastian Alexanderson til Finansavisen.

Han jobber som nordisk sektoransvarlig for helse i investeringsbanken Carnegie, og er helt tydelig på at helsesektoren skiller seg kraftig fra andre satsingsområder.

– Nå har vi gjennomført 26 transaksjoner innen helse i år, og hentet mer enn 10 milliarder kroner, sier han.

Alexanderson sier til avisen at det kommer til å komme flere dealer, og forteller at både insitusjonelle investorer så vel som nordiske «family offices» blar villig opp store summer fra lommeboken.

– De fleste ønsker å investere litt bærekraftig, og ser da at helse, teknologi og ESG har gode drivere bak seg som kommer til å dra i tiden fremover, Karl Martin Dolvik til Finansavisen, som er ansvarlig for helsesektoren i Norge for Carnegie.

Ifølge avisen har Stein Erik Hagen, gjennom sitt investeringsselskap Canica, plassert store summer i helseinvesteringer. Blant andre norske kjente finansnavn finner vi også Sundt-familien, Bjørn Rune Gjelsten, Wilhelmsen-familien og Adolfsen-brødrene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også