FinansWatch

Skagen Fondenes bærekraftsrapport: Har 249 selskaper på «svarteliste»

Skagen følger samme investeringskriterier og bærekraftspolicy som Storebrand i vurderingen av hviilke selskap som møter bærekraftsprofilen til virksomhetene. Et tresifret antall selskaper er for tiden ekskludert.

Sondre Myge Haugland er spesialist på ansvarlige investeringer i Skagen Fondene | Foto: Skagen

Skagen Fondene lanserte nylig virksomhetens første bærekraftsrapport med mål om  å kommunisere bærekraftsarbeidet til Skagen utad.

– Publisering av kvartalsrapporter angående ESG er nytt for 2020 og noe vi gjør for å komme med jevnlige oppdateringer til kunder og interessenter om relevante aspekter rundt vårt bærekraftsarbeid som aktive og globale investorer, sier Sondre Myge Haugland som er spesialist på ansvarlige investeringer i Skagen Fondene til FinansWatch, og fortsetter:

–  Av særlig relevans for andre kvartal så vil jeg fremheve den gode og vellykkede dialogen vi har hatt med Samsung Electronics som ett godt eksempel på hvordan vi som investorer konkret jobber med bærekraft opp i mot selskapene vi er investert i.

I rapporten presiserer Skagen også hvilke investeringskriterier forvalterne følger for å sikre at selskapene fondene investeres i samsvarer med Skagens grønne initiativ.

– Vi har en felles bærekraftspolicy med Storebrand Asset Management som definerer investeringskriterier. Ekskludering av selskaper er en av de tre pilarene i vårt ESG-rammeverk og kommuniserer hvilke selskaper og industrier som vi, av normative og finansielle grunner, ikke ønsker å investere i som investorer, sier Myge Haugland og fortsetter:

– For øyeblikket er 249 selskaper ekskludert fra Skagen sitt investeringsunivers. Som aktive investorer med konsentrerte porteføljer foretrekker vi å jobbe sammen med selskapene vi er investert i for å introdusere mer bærekraftige løsninger, så ekskluderinger er siste utvei i de tilfellene hvor dialog og mulighet til forbedring ikke er til stede.

Nordea ekskluderer verdens største kjøttprodusent 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch