FinansWatch

Danica har nesten doblet de grønne investeringene hittil i 2020

Danske Banks pensjonsselskap Danica Pensjon har nesten doblet sine klimavennlige investeringer i første halvår.

Sjefen for Danica Pension, Ole Krogh Petersen, gjør selskapets investeringer stadig mer grønne. | Foto: PR

Med et hopp fra 10,3 milliarder danske kroner, cirka 14,6 milliarder kroner til 19,6 milliarder i første halvdel av 2020 tar pensjonsselskapet et stort steg mot målet om å ha investert 50 milliarder danske kroner i grønn omstilling i 2025 og 100 milliarder i 2030.

– Jeg mener at vi, som en stor investor med 450 milliarder i forvaltningskapital, har en stor rolle å spille og et stort ansvar for å medvirke til den grønne omstillingen i samfunnet, sier Danicas administrerende direktør Ole Krogh Petersen til Berlingske.

Mesteparten av Danica miljøvennlige investeringer er i grønne obligasjoner. Utover det investerer selskapet også inne energi, vann, sol, bærekraftig sertifiserte eiendommer og selskaper som jobber med løsninger til grønn omstilling.

Selv om selskapet er forpliktet til å levere best mulig avkastning til på kundenes pensjonspenger, er Krogh Petersen ikke særlig urolig for at det ikke skal la seg gjøre på grønn vei.

– Selskaper som genererer en attraktiv avkastning og har fokus på en høy ESG-score, er vanligvis også dem som har den mest bærekraftige forretningsmodellen og dermed mulighet å over tid generere den beste avkastningen. Husk at pensjon er en langsiktig investering, sier han til avisen.

På spørsmål om det kan oppstå en boblesituasjon når «alle» løper etter de samme grønne investeringene, svarer han at selskapet hele gjør avveininger, men at han ikke ser noen bobletendenser på det nåværende tidspunktet.

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch