FinansWatch

Forvalter Sissener gjør endringer og satser mer på grønn energi

Fondet til Jan Petter Sissener skal øke eksponeringen mot ESG-selskaper i jakten på meravkastning. Men det er vel så mye for å posisjonere fondet mot en kommende lovendring for bærekraftige investeringer.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

I jakten på meravkastning har forvalterteramet i Sissener Canopus gradvis økt eksponeringen mot ESG-relaterte selskaper for å posisjonere fondet mot det kommende regelverket for bærekraftige investeringer, EU taksonomien.

Det kommer frem i månedsrapporten for juni måned.

Fondet fikk i juni en avkastning på 3,2 prosent, som betyr at forvalterne gjorde det betydelig bedre enn aksjemarkedet og blant annet Oslo Børs, som svekket seg 0,27 prosent i samme måned.

Forvalter Jan Petter Sissener understreker at de ikke vil gjøre en fullstending endring av porteføljen, men at de i tiden fremover kommer til å vekte annerledes.

– Hovedsaken er at det er en lovendring på gang der forvaltere blir bedømt etter hvor mye vektingen fondet har mot bærekraft. For eksempel vil et selskap som Scatec Solar gi masse «cred», mens våpen eller fullkraft-selskap vil ha motsatt effekt, sier Sissener til Dagens Næringsliv og legger til.

– Lovendringen er vedtatt og trer i kraft i mars neste år, og det tror vi kommer til å drive pengestrømmen. Vi kommer til å gå inn i selskap og fond med høy rating innen bærekraft, og jobber med å finne de beste casene, forklarer han.

Blant fondets beste bidragsytere i juni var forsikringsselskapet Prudential, som steg 16,4 prosent etter at at Prudential annonserte salget av Jackson National, et USA-basert forsikringsselskap.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch