FinansWatch

EQT senker bud på newzealandsk eldreboligaktør

I desemeber i fjor prøvde oppkjøpsfondet EQT å kjøpe Metlifecare for 9,1 milliarder kroner. nå har fondet lagt et nytt, mye lavere bud på 7,9 milliarder kroner.

EQT-sjef Christian Sinding prøver seg på oppkjøp i New Zealand. | Foto: EQT

Det opprinnelige budet på Metliftecare, som driver 25 landbyer for pensjonister på Nord-øya i New Zealand, var på 1,5 milliarder newzealandske dollar, drøyt ni millarder kroner. I løpet av våren hoppet EQT, som ledes av nordmannen Christian Sinding, av avtalen, og henviste til at koronakrisen hadde ført en til en såkalt «Material Adverse Change», og at verdien på Metlifecare dermed var minst 200 millioner NZ-dollar lavere.

Avhoppet fikk Metlifecare til å true med rettslige tiltak.

– Jeg kan ikke se at dette ikke ender i domstol. Det vil ta tid og koste millioner, men vi ha fått informasjon fra våre aksjonærer som viser at det har vært en stor endring i styrkeforholdet mellom eierne og at de er sinte, sa Metlifecares styreleder Kim Ellis til Radio New Zealand i april.

Nå er det lagt inn et nytt bud på 1,28 millarder NZ-dollar, cirka 7,9 milliarder kroner. Budet kommer fra Asia Pacific Village Group Limited, APVG, som er heleid av EQT Infrastructure IV fund og forvaltet av EQT Fund Management.

Budet kommer mindre enn en uke før Metlifecare hadde planlagt et møte med aksjonærene for å søke støtte for å gå videre med søksmålet mot APVG og EQT. Denne gangen er Ellis noe mildere i tonen. I en uttalelse sier han:

– Vi har alltid indikert at styret har vært åpent for å se nærmere på alle resonable forslag. Vi er glade for å ha mottatt APVGs ikke-bindende tilbud og skal sjekke med aksjonærene om de foretrekker dette alternativet, ifølge nettstedet IPE Real Assets.

Ifølge Metlifecare skal en av de største eierne, New Zealand Superannuation Fund, med en eierandel på nesten 20 prosent, være sterkt for å godta budet fra APVG.

 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch