Fondslegende advarer om «tapt tiår»

Gründeren av verdens største hedgefond mener stopp i globaliseringen og lavere marginer for selskapene kan føre til et tapt tiår for aksjeinvestorer.
Styreleder og investeringsdirektør i Bridgewater Associates, Ray Dalio. | Foto: Ng Han Guan/AP/NTB Scanpix
Styreleder og investeringsdirektør i Bridgewater Associates, Ray Dalio. | Foto: Ng Han Guan/AP/NTB Scanpix

Ray Dalio startet Bridgewater Associates i 1975 og har siden den gang gitt kundene en samlet avkastning på 560 milliarder kroner, skriver Finansavisen. 70-åringen er i dag investeringsdirektør i selskapet.

I et nyhetsbrev nylig advarte Bridgewater og Dalio at verden kan stå foran en lenger periode hvor aksjer gjør det dårligere enn kontanter.

«Globaliseringen, kanskje de siste tiårenes viktigste driver av lønnsomhet i de etablerte markedene, har allerede passert toppen. Nå fremskynder konflikten mellom USA og Kina  samt den globale pandemien, de multinasjonale konsernenes grep for å bringe tilbake og duplisere sine forsyningskjeder, med et fokus på pålitelighet i stedet for kostnadsoptimisering», skriver Dalios analysegruppe, ifølge Finansavisen.

Som et eksempel nevner Bridgewater Intel og Taiwan Semiconductor, som begge flytter deler av produksjonen til USA, til tross for høyere kostnadsnivå der enn i Asia.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også