FinansWatch

Fondslegende advarer om «tapt tiår»

Gründeren av verdens største hedgefond mener stopp i globaliseringen og lavere marginer for selskapene kan føre til et tapt tiår for aksjeinvestorer.

Styreleder og investeringsdirektør i Bridgewater Associates, Ray Dalio. | Foto: Ng Han Guan/AP/NTB Scanpix

Ray Dalio startet Bridgewater Associates i 1975 og har siden den gang gitt kundene en samlet avkastning på 560 milliarder kroner, skriver Finansavisen. 70-åringen er i dag investeringsdirektør i selskapet.

I et nyhetsbrev nylig advarte Bridgewater og Dalio at verden kan stå foran en lenger periode hvor aksjer gjør det dårligere enn kontanter.

«Globaliseringen, kanskje de siste tiårenes viktigste driver av lønnsomhet i de etablerte markedene, har allerede passert toppen. Nå fremskynder konflikten mellom USA og Kina  samt den globale pandemien, de multinasjonale konsernenes grep for å bringe tilbake og duplisere sine forsyningskjeder, med et fokus på pålitelighet i stedet for kostnadsoptimisering», skriver Dalios analysegruppe, ifølge Finansavisen.

Som et eksempel nevner Bridgewater Intel og Taiwan Semiconductor, som begge flytter deler av produksjonen til USA, til tross for høyere kostnadsnivå der enn i Asia.

Mer fra FinansWatch

Kraftig økning i kortbruk

Ikke engang i den travleste sommerperioden i 2019 har DNB sett tilsvarende kortbruk som de ser nå, melder banken.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch