Kristin Aamodt skal lede kanadisk milliardfond fra Oslo

Aamodt har de siste årene ledet Equinor Technology Ventures. Nå skal hun være med på å bygge Europa-satsingen til ArcTern Ventures.
Kristin Aamodt er klar for nye utfodringer. Bildet er fra da hun ledet Equinor Technology Ventures.
Kristin Aamodt er klar for nye utfodringer. Bildet er fra da hun ledet Equinor Technology Ventures.

Kristin Aamodt har de siste årene ledet Equinor Technology Ventures, som er et investeringsselskap som investerer i gründerselskaper.

Nå er hun blitt utnevnt som ny Euroa-sjef i det kanadiske venturefondet ArcTern Ventures som skal ledes fra Oslo, skriver Shifter.

– Vi er veldig glade for at vi har kunnet rekruttere en sterk leder for kontoret som gjør det mulig for oss å raskt bygge vår tilstedeværelse i det europeiske økosystemet, sier CEO Murray McCaig til bransjeavisen.

I januar fikk fondet ifølge Shifter 140 millioner kroner i frisk kapital fra Nysnø Klimainvesteringer, samtidig som det hentet 1,4 milliarder kroner til sitt andre fond som skulle ha europeisk hovedkontor i Oslo.

– Vi er glade for å etablere vårt europeiske hovedkontor i Norge, ettersom landet deler mange verdier med Canada. Begge land er strategiske i sin tilnærming til de økonomiske mulighetene som muliggjør cleantech, og begge jobber for å overføre fra historiske styrker innen olje og gass til en lavkarbonøkonomi, sier administrerende partner i ArcTern, Tom Rand, ifølge Shifter.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også