Forvalter lukker fondet etter å ha nådd tiårsmålet

Blueberry Capital har en forvaltningskapital på litt over 110 millioner kroner. Forvalter Marius Borthen erkjenner de er en miniputt, men ser samtidig flere fordeler.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

For ti år siden da Marius Borthen etablerte fondet Blueberry Capital, var målet å oppnå en forvaltningskapital på over 100 millioner kroner.

Etter en nylig kapitalutvidelse på 30 millioner kroner har forvalteren nå bestemt seg for å stenge fondet for ny kunder, skriver Finansavisen.

– Det er 2,5 år siden jeg gikk all-in etter å ha solgt leiligheten og hoppet av Swedbank, så det er helt rått at guttedrømmen til slutt gikk i oppfyllelse, sier Borthen til avisen.

Blueberry Capital har dermed en samlet forvaltningskapital på 110 millioner kroner.

Fordel å være liten

Selv om han medgir at det kan virke å være en miniputt i forhold til mange andre fond i bransjen, mener han at det kan være en stor fordel å være en mindre aktør.

Borthen sier til avisen at han har større fleksibilitet og kan agere fort når ting endrer seg i markedet. Han er heller ikke redd for å gjør endringer dersom tidligere vurderinger har slått feil.

– Du må være åpen for at du vil bomme gang på gang og da handler alt om å minimere tapene. Så kan man heller reinvestere i noe som ser bedre ut, sier han.

– Hadde jeg sittet med den porteføljen fortsatt hadde fondet vært lagt ned. Det er det jeg mener er så viktig med å være fleksibel. Da kan ikke fondet være for stort for da kommer du deg ikke ut, sier han til avisen.

Planen videre er ifølge Borthen å fokusere på det svenske markedet. Årsaken er at han ser mange gode industriselskaper som man ikke finner i Norge.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også