Frende reagerer på undersøkelse: – Høres tullete ut

Gjennom en undersøkelse Frende Forsikring har fått gjort ser forsikringsselskapet at én av fire bruker støydempende øretelefoner når de er ute og går, og fire prosent mens de kjører.
Illustrasjonsfoto av person med hodetelefoner i trafikken. | Foto: Unsplash
Illustrasjonsfoto av person med hodetelefoner i trafikken. | Foto: Unsplash

En undersøkelse Norstat har gjennomført for forsikringsselskapet Frende viser at flere som ferdes i trafikken bruker støydempende øretelefoner.

Én av fire bruker støydempende øretelefoner når de er ute og går, mens fire prosent bruker støydempende øretelefoner når de kjører bil. Fagsjef på motor i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge, sier i en pressemelding at dette blokkerer en viktig sans, og at øretelefonene tar en del av den kognitive kapasiteten til personer som ferdes i trafikken.

– Jeg syns det høres tullete ut å bruke støydempende ørepropper når du kjører. Det er en unødvendig risiko å ta. Sikkerheten må komme først bak rattet, alltid. Derfor håper jeg alle bruker de sansene de har tilgjengelig til å kjøre trygt og sikkert, sier Ytre-Hauge.

Frende påpeker i meldingen at det ikke er ulovlig å kjøre med øretelefoner, men at loven krever at man skal opptre hensynsfullt og aktpågivende, hvis ikke kan det være forsikringsselskapet gjør noe med forsikringen.

Fremtind om Epsi-resultat: – Vi er veldig skuffet

Frende: – Epsi er eksamen for oss

KLP-konsernet mer enn halverer resultatet

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også