FinansWatch

Nytt verktøy skal bidra til økt digital sikkerhet

Gjensidige og DNV lanserer i dag et digitalt verktøy som vurderer virksomheters modenhet innen cybersikkerhet.

DATASIKKERHET: Petter Bøhler i Gjensidige og Boye Tranum i DNV lanserer i dag et digitalt verktøy som de håper vil bidra til økt bevissthet om datasikkerhet. | Foto: DNV

Norske virksomheter opplever i økende grad digitale sikkerhetstrusler, men mange vet ikke om de er godt nok beskyttet eller hvordan de kan øke sikkerheten.

Økt bevissthet

Verktøyet DNV og Gjensidige nå lanserer gir oversikt, dokumentasjon og råd om hvordan man kan øke det digitale sikkerhetsnivået.

– Med lanseringen av det nye verktøyet håper vi å bidra til økt bevisstheten om datasikkerhet samt øke tilgjengeligheten til en standardisert og allment anerkjent modenhetsvurdering, sier Boye Tranum, daglig leder for Cyber Security i DNV i Norge, i en pressemelding.

Cyberforsikring

Modenhetsvurderingen, som er basert på Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) sine grunnprinsipper for informasjonssikkerhet, vil være et viktig bidrag til å forstå trusler og sårbarheter og dermed risiko for dataangrep.

Verktøyet gir også dokumentasjon som kan benyttes ved søknad om cyberforsikring. Det kan også brukes for å dokumentere dette overfor andre samarbeidspartnere.

– Verktøyet vil hjelpe bedrifter med å få et forsikringstilbud med riktig dekningsgrad og til riktig pris», sier Petter Bøhler, direktør underwriting i Gjensidige. «En korrekt vurdering av cyber modenhetsnivå og evaluering av forsikringsomfang vil hjelpe bedrifter å forebygge skader og vil forenkle den årlige oppfølgingsprosessen for cyberforsikring», tilføyer Bøhler.

Prinsippene i modenhetsvurderingen er relevante for alle typer virksomheter, mens omfanget vil variere.

Lavere kapitaliseringsrente kan gi millioner i økte forsikringsutbetalinger

Help Forsikring lanserer svindelforsikring for bedrifter

Gjensidige: Lanserer bærekraftig forsikring for næringsbygg

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch