Nå blir det lettere å avslutte bilforsikringen

I 2021 leverte nordmenn skiltene til 190.000 kjøretøy for å avregistrere dem for sesongen – fra nå kan folk avregistrere kjøretøyet uten å levere skiltene. Når kjøretøyet avregistreres, blir det automatisk uforsikret.
Foto: Bård Asle Nordbø / Statens vegvesen
Foto: Bård Asle Nordbø / Statens vegvesen

Hvert år møter tusenvis av nordmenn opp på en trafikkstasjon for å midlertidig avregistrere et kjøretøy. Dette gjelder særlig sesongkjøretøy som bobiler, motorsykler, mopeder og veteranbiler som ikke brukes i vinterhalvåret. Bare i 2021 gjaldt dette 190.000 kjøretøy, det skriver Statens Vegvesen i en pressemelding.

Når kjøretøyet avregistreres, blir det automatisk uforsikret. Kjøretøyet må plasseres forsvarlig og låst, og kan ikke stå på gate, plass eller andre steder der allmenheten kan ferdes.

– Du må selv vurdere om det er behov for forsikring mens kjøretøyet er avregistrert og ta kontakt med forsikringsselskapet ditt dersom kjøretøyet fortsatt skal være forsikret. Du kan bli økonomisk ansvarlig hvis kjøretøyet forårsaker skade og det er uforsikret, uttaler seksjonsleder i Statens vegvesen, Heidi Øwre, i pressemeldingen.

Skiltene kan stå på kjøretøyet eller oppbevares forsvarlig av kjøretøyeier på egnet sted. De som eier kjøretøyet kan selv påregistrere kjøretøyet når du ønsker det. Kjøretøyet kan ikke avregistreres i selvbetjeningsløsningen igjen før det har gått 15 dager siden påregistreringen.

Største eier i Protector Forsikring fortsetter oppkjøp etter at forsikringsselskapet ikke utbetalte utbytte

Tryg fornyer avtalen med Obos: – For oss er det tre aspekter som er viktig når vi inngår en slik avtale

Tryg frykter mange frostskader på grunn av høye strømpriser i vinter

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også