Gjensidige: Foreldre med skolebarn roter mest med berøringsskjermen i bilen

Foreldre med skolebarn har opplevd flere farlige situasjoner knyttet til berøringsskjermen enn gjennomsnittsbilisten. Gjensidige understreker at de vil slå hardt ned på skjermbruk i form av avkortning.
Foto: Gjensidige
Foto: Gjensidige

På vegne av Gjensidige har Ipsos gjennomført en undersøkelse om skjermbruk i bilen. Nå oppfordrer kommunikasjonssjef i forsikringsselskapet, Bjarne Aani Rysstad, bilistene om å ta til vettet – spesielt ved skolestart.

– Vi synes at både bilprodusenter og myndigheter er på etterskudd når det gjelder trafikksikkerhet og berøringsskjermer. Teknologien har kommet svært langt, det er veldig bra, men løsningene for å ivareta tryggheten i trafikken har kommet svært kort, uttaler Aani Rysstad i pressemeldingen.

Blant foreldre som har skolebarn har 54 prosent opplevd at skjermen har tatt oppmerksomheten bort fra veien. Gjennomsnittet for alle bilister er 43 prosent. For 40 prosent av foreldrene førte det til farlige situasjoner, snittet er på 31 prosent. Av de foreldre som har opplevd farlige situasjoner, kom 60 prosent av dem ut for en ulykke. Gjennomsnittet for alle bilister er 46 prosent, det kommer frem i en undersøkelse.

Gjensidige understreker at de vil slå hardt ned på skjermbruk i form av avkortning innen de rammene en har.

– Dette gjelder både mobil og berøringsskjerm. Vi vil alltid vurdere om dette går inn i kategorien grov uaktsomhet. Hvis svaret er ja, vil dette resultere i at vi avkorter erstatningen, påpeker Aani Rysstad i pressemeldingen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også