Halvert resultat for Fremtind

Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB, melder om resultatnedgang, men viser samtidig til god vekst.
Konsernsjef Turid Grotmoll i Fremtind. | Foto: Fremtind / PR
Konsernsjef Turid Grotmoll i Fremtind. | Foto: Fremtind / PR

Fremtind-konsernet fikk et resultat før skatt per andre kvartal 2022 på 338 millioner kroner, mot 1.668 millioner kroner i samme periode i fjor.

– Tilfredse

– Resultatnedgangen er i stor grad preget av uroen i finansmarkedene, samt økte skadekostnader. Veksten og den underliggende lønnsomheten er god, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi har fortsatt den gode veksten i både privat- og bedriftsmarkedet, og har god lønnsomhetsstyring. Vi er derfor tilfredse med dette resultatet, sier konsernsjef Turid Grotmoll i Fremtind i meldingen.

Forsikringsresultatet per andre kvartal ble 623 millioner kroner, en nedgang på 695 millioner kroner fra samme periode i fjor.

Skadekostnadene økte på grunn av storbrannen i en boligblokk i Drammen, tre stormer i januar og et mer normalisert skadenivå innenfor bil- og reiseforsikring etter opphevingen av korona-restriksjonene. Brutto skadeprosent per andre kvartal ble 64,5 prosent, mot 56,5 prosent i tilsvarende periode i fjor.

Per andre kvartal endte konsernets netto finansinntekter på -271 millioner kroner, mot 350 millioner kroner per andre kvartal 2021. Finansavkastningen ble -1,6 prosent, mot 2,1 prosent i samme periode i fjor.

Premiebestanden i Fremtind har økt med 609 millioner kroner per andre kvartal, fordelt på 479 millioner kroner i privatmarkedet og 130 millioner kroner i bedriftsmarkedet. Det tilsvarer en årlig vekst på 8,9 prosent, hovedsakelig drevet av vekst i antall kunder. Ved utgangen av andre kvartal har selskapet en total bestandspremie på 14.223 millioner kroner.

Fremtind skriver i pressmeldingen at de fortsetter utviklingen på mobilitetsmarkedet. Selskapet kjøpte i juni 23,9 prosent av aksjene i SOS International, og ble dermed en av hovedeierne i SOS International.

Lanserte boligselgerforsikring

I forbindelse med at ny avhendingslov trådte i kraft 1. januar, lanserte selskapet boligselgerforsikring.

Fremtind viser også til at de lanserte begrepet sirkulær forsikring i andre kvartal.

Fremtind er eid av SpareBank 1 Gruppen AS (65 prosent) og DNB ASA (35 prosent), og er et datterselskap i SpareBank 1 Gruppen konsern.

Hopp i renteinntektene ga Oslofjord Sparebank et godt kvartal

Svekket resultat for Hjelmeland Sparebank

BN Bank forventer fortsatt økt kostnadseffektivitet

Sterk utlånsvekst for Sparebanken Vest

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også