Fremtind ser økning i bompengevirksomheten

Fremtind Service, som driver Autopass-virksomheten til Fremtind, har sett en kraftig vekst i betalinger med Autopass.
Illustrasjonsfoto bomstasjon. | Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
Illustrasjonsfoto bomstasjon. | Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Fremtind har gjennom en lengre prosess fått dispensasjon til å inndrive bompenger gjennom selskapet Fremtind Service, etter at forsikringsselskapet kjøpte gamle Fjellinjen. Nå skriver selskapet i en pressemelding at det mellom Sverige og Danmark har vært en firedobling i sommer.

Over Øresundbrua mellom Sverige og Danmark har bombrikker fra Fremtind Service blitt brukt 23.000 ganger til å betale for bompasseringen i juli måned. En firedobling fra samme periode i fjor, og en firedobling fra juni måned.

– Stor reiselyst etter pandemien, kombinert med flyplassproblemer i Europa og SAS-streik er nok den viktigste årsaken til den kraftige økningen, sier kommersiell direktør Svein Skovly i Fremtind Service.

Fremtind Service ser også en økning for Storebæltbroen og fergene mellom Helsingborg og Helsingør. Autopass-brikken kan brukes til betaling for bompasseringer og ferger i hele Norden, og Fremtind Service forventer videre høye tall i august.

– Erfaringsmessig tilsvarer utenlandstrafikken i august omtrent 80 prosent av trafikken i juli. Det er normalt ekstra mye utenlandstrafikk hel frem til skolestart, sier Skovly.

Fremtind får fortsette omstridt bompenge-satsing: – Vi er selvsagt veldig glade

Finansdepartementet om Fremtinds bompenge-virksomhet: – Terskelen for å få dispensasjon er høy

Fremtind fikk dispensasjon - nå venter Gjensidige på sitt svar

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også