FinansWatch

Havila Kystruten har fått forsikringer

Kystruteskipet Havila Capella har nå fått alle nødvendige sertifikater for å fortsette driften langs norskekysten, opplyser selskapet Havila Kystruten.

Foto: Tor Erik Kvalsvik / Havila Kystruten / NTB

– Vi har hele tiden vært sterke i troen på en løsning og har valgt å holde alle i jobb. Det er vi glade for nå. Vi har et motivert mannskap om bord som har vist stor stå-på-vilje i en krevende situasjon, og som nå gleder seg stort til å vise fram det beste av norskekysten til våre gjester, sier Havila-sjef Bent Martini i en pressemelding.

Selskapet sier det nå har fått nødvendige sertifikater fra Sjøfartsdirektoratet slik at kystruteskipet har fått gyldig forsikring, ifølge E24.

Ifølge Havila Kystruten vil Havila Capella settes tilbake i drift langs norskekysten når ytterligere forsikringer er ordnet.

– Sjøfartsdirektoratet har nå utstedt gyldige sertifikater for Havila Capella til Havila Kystruten, som igjen betyr at vi har fått gyldig forsikring med assistanse fra forsikringsselskapet Skuld, sier Martini.

– De neste dagene skal vi bruke på å få på plass kaskoforsikringen på skipet, slik at Havila Capella er tilbake i rute fra 28. juni. Da starter hun på sin neste rundreise langs norskekysten, sier han ifølge en melding, skriver E24.

Flere av seilingene har blitt avlyst de siste månedene på grunn av manglende forsikring. Skipet er leaset fra et russisk selskap og ble dermed rammet av sanksjonene mot Russland etter invasjonen av Ukraina.

Mandagens avgjørelse i Hordaland tingrett ga nylig skipet rett til å seile langs kysten i to år, noe som gjør det mulig å oppfylle selskapets kontrakt med Samferdselsdepartementet.

Bærekraftsleder mot nordisk banksektor: – Like mye et finansimperativ som et moralsk imperativ

Kvinne dømt til åtte års fengsel for forsøk på hvitvasking av over 40 milliarder kroner

Havila får seile igjen etter forsikring- og sanksjonstrøbbel.


Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch