DNB Livsforsikring ble dømt til å betale 950 000 kroner i tingretten – frikjent i lagmannsretten

En tømrer fikk en alvorlig leddbåndsskade etter å ha trakket over da han jobbet på et tak i Ålesund. Nav godkjente skaden som yrkesskade, og mannen er nå under omskolering.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB

Møre og Romsdal tingrett mente at tømreren hadde rett på 800 000 kroner fra DNB Livsforsikring. I tillegg mente retten at selskapet skulle betale saksomkostningene til tømreren på 150 000 kroner, skriver Sunnmørsposten.

DNB Livsforsikring anket saken til Frostating lagmannsrett. Forsikringsselskapet var enig i det økonomiske tapet tømreren hadde hatt og de var enig i at det er sammenheng mellom overtråkket og skaden. Overtråkket skyldtes overgang fra hardt til mykt underlag. Forsikringsselskapet påpekte i retten at tømreren hadde jobbet på taket i flere dager og at overtrakket skyldtes uoppmerksomhet og ikke en ulykke. Det var lagmannsretten enig i og frikjente DNB Livsforsikring.

Tømreren ble dømt til å betale saksomkostningene til forsikringsselskapet i lagmannsretten på 105.000 kroner. Han må betale egne saksomkostninger og slipper å dekke forsikringsselskapets saksomkostninger i tingretten.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også