FinansWatch

Storebrand merket av uroen i første kvartal

Urolige finansmarkeder påvirker Storebrands resultat i første kvartal, men lang mindre enn mange andre nordiske finansselskaper.

Konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand. | Foto: Lise Eide Risanger/Storebrand

Storebrand Gruppen leverer et konsernresultat på 628 millioner kroner i årets tredje kvartal, mot 870 millioner kroner i samme periode i fjor. Driftsresultatet etter skatt er 887 millioner kroner, mot 443 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Inntektene endte på 1457 millioner kroner, ned 1,7 prosent fra 1482 millioner i fjor.

– Første kvartal 2022 har vært ustabilt for verden og finansmarkedene. Starten av året ble preget av nye koronarestriksjoner med utbruddet av omikronvarianten. Da vi i februar så lyset i tunnelen og myndighetene fjernet restriksjonene, sjokkerte Russland verden ved å starte en ødeleggende krig i Europa. De humanitære konsekvensene er ufattelige og den geopolitiske situasjonen usikker, sier konsernsjef Odd Arild Grefstad i en pressemelding.

Driftskostnadene for konsernet kom på 1145 millioner kroner.

Kapitalforvaltning

Storebrand Asset Management hadde kapital under forvaltning ved utgangen av kvartalet på 1039,7 milliarder kroner.

Det er en nedgang på 56,9 milliarder kroner i kvartalet, men 52,3 milliarder mer enn på samme tidspunkt i fjor.

– Storebrand har klart å navigere vellykket gjennom et kvartal med krevende markeder. Inflasjonen øker, og det samme gjør rentene. En positiv konsekvens av høyere renter er høyere sparerater og forventet høyere langsiktig avkastning for våre pensjonskunder. De finansielle resultatene ble påvirket negativt av høyere renter i kvartalet og resulterte i et konsernresultat på 628 millioner kroner, mens fortsatt vekst og sterk drift forbedret driftsresultatet med 5 prosent til 678 millioner kroner. Vi har styrket vår solvensmargin til 184 prosent – den sterkeste noensinne og over vårt mål på 150-180 prosent. Styret har nå en intensjon om å starte et tilbakekjøpsprogram, sier Grefstad.

Forsikring

Storebrand Forsikring fikk et teknisk resultat i første kvartal 2022 på 365 millioner kroner. Det er 145 millioner opp fra 220 millioner kroner i samme periode året før.

Combined ratio ble 92 prosent i kvartalet, mot 98 prosent i samme periode i 2021.

Driftsresultatet for forsikringsvirksomheten endte på 109 millioner kroner, opp fra 55 millioner kroner i fjor.

Premieinntektene i kvartalet ble 1397 kroner, opp 19 prosent mot 1194 millioner kroner året før. Isolert sett vokste premieinntektene i skadeforsikring 24 prosent.

Grønt lys for fusjon mellom Kredinor og Modhi

Det mest effektive kvartalet noensinne for Axactor

Finansdepartementet om bankkundeforholdene til sexarbeidere: – Risiko skal håndteres, ikke elimineres

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch