Protector Forsikring fikk underskudd i første kvartal

Protector forsikring gikk på en smell på skadesiden og fikk utfordringer med endring av hovedforfall for britiske kunder i første kvartal.
Adm. dir. Henrik Høye i Protector Forsikring. | Foto: PR / Protector Forsikring
Adm. dir. Henrik Høye i Protector Forsikring. | Foto: PR / Protector Forsikring

Protector Forsikring fikk et teknisk resultat i første kvartal 2021 på 31,6 millioner kroner. Det er 60,4 ned fra 92,0 millioner i samme periode året før.

Combined ratio ble 97 prosent i kvartalet, mot 91,1 prosent i samme periode i 2021.

Selskapet skriver i kvartalsrapporten at resultatet er påvirker av en «vesentlig høyere» tapsrate sammenlignet med første kvartal i fjor, spesielt innen større skader.

Resultat før skatt endte på 8 millioner kroner, ned fra 597,8 kroner i fjor. Totalresultatet endte med et underskudd på -44,7 millioner kroner.

«Det tekniske resultatet var svakt dette kvartalet, men underliggende lønnsomhet er god og det tekniske resultatet ventes å styrke seg», skriver Protector om utsiktene videre.

Inntekter

Premieinntektene i kvartalet ble 3110,7 millioner kroner, mot 2880,2 millioner året før.

Ifølge rapporten har Protector har selskapet hatt en økning i bruttopremier på 11 prosent i lokale valutaer og nyter godt av en generell prisøkning på inntektssiden.

I de nordiske markedene var økte bruttopremiene med 14 prosent, mens det var en nedgang på -19 prosent i Storbritannia. Nedgangen i Storbritannia kommer til dels under første kvartal på grunn av en endring i hovedforfall for mange kunder. Fornyelsesraten blant kundene er på 90,7 prosent.

Utbytte

Til tross for underskuddet har Protector besluttet å utbetale et utbytte etter kvartalet på 123,6 millioner kroner, tilsvarende 1,50 kroner per aksje.

Protector mer enn doblet teknisk resultat i 2021

Økokrim om trusselvurdering: – Ikke nok data til å vurdere forsikringsbransjen

Gjensidige om nytt bilprodukt: – Leverer på et forsikringsbehov i et til nå udekket marked

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også