KLP krever avkorting etter eksplosjon

Med et skadeomfang som ga utbetalinger på 200 millioner kroner for KLP, krever selskapet nå avkorting på utbetalingene til avfallsselskapet Returkraft.
KLPs hovedkontor i Oslo. | Foto: Ørn E. Borgen / NTB
KLPs hovedkontor i Oslo. | Foto: Ørn E. Borgen / NTB

I fjor sommer eksploderte en tankbil ved avfallsanlegget Returkraft i Krisitansand. KLP Forsikring dekket skader for 200 millioner kroner, men krever nå avkorting etter at en rapport fra miljødirektoratet viser at Returkraft hadde ulovlig avfall på anlegget.

Fedrelandsvennen skriver at miljødirektoratet leverte en tilstandsrapport som sier at avfallsanlegget hadde mottatt spesialavfall som brøt med loven. Direktoratet slo fast at det var mangelfull risikovurdering hos selskapet, som er «manglende etterlevelse av krav fastsatt i eller i medhold av lov».

Dermed har KLP nå krevd en avkorting av utbetalingene.

– Generelt ser KLP alvorlig på brudd på forsikringsavtalens sikkerhetsforskrifter og brudd på det offentlige regelverket som en kunde er underlagt. Det er i slike saker vi krever avkorting, sier kommunikasjonsdirektør Sissel Bjaanæs i KLP til Fedrelandsvennen.

Administrerende direktør Lars Erik Harv i returkraft bekrefter overfor avisen at KLP har varslet en avkorting, men vil ikke si noe om beløpet.

Fedrelandsvennen skriver videre at de har fått opplyst fra andre kilder at det skal være snakk om en avkorting på 50 millioner kroner, om ikke totalsummen på forsikringsskaden ender opp med å koste mer enn 200 millioner kroner. KLP skal så langt ha betalt 150 millioner kroner til Returkraft, skriver lokalavisen.

De tre store taper andeler i livsforsikringsmarkedet

Kommunestyre mener KLP opptrådte «uryddig»

KLP bekrefter razzia fra Konkurransetilsynet

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også