Gjensidige Forsikring påvirket av uroen i markedet

Forsikringsselskapet leverer jevnt på forsikringsresultat, mens finansresultatet gjør et fall etter at storskadeinnslag påvirker resultatet i første kvartal.
Konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Gjensidige Forsikring fikk et forsikringsresultat i første kvartal 2022 på 1.024,9 millioner kroner. Ned fra 1.040 millioner kroner i samme periode året før.

Combined ratio ble 86,5 prosent i kvartalet, mot 85,1 prosent i samme periode i 2021.

Resultat før skatt endte på 1.506,2 millioner kroner, ned fra 1.597 millioner kroner i fjor.

I resultatet ligger en gevinst på 800 millioner kroner etter salget av Oslo Areal.

Premieinntektene i kvartalet ble 7.575,1 millioner kroner, mot 6.973,2 millioner kroner året før.

– Vi er veldig fornøyde med de solide resultatene vi fortsetter å levere. Vi har satt ambisiøse mål for de neste fire årene, og vi er trygge på at vi skal levere på dem. Vi vil fortsette å fokusere på lønnsom vekst. Dette bør, sammen med en sterk og effektiv drift, vårt sterke produkttilbud og gode utsikter for skadeforsikringsdrift i våre markeder, love godt for fortsatt gode resultater og attraktiv avkastning, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i en pressemelding.

«Premievekst, en bedring i den underliggende frekvensskadeprosenten og lavere kostnadsandel hadde en positiv innvirkning på forsikringsresultatet, men dette ble mer enn utlignet av et over gjennomsnittlig høyt storskadeinnslag. Covid-19-pandemien påvirket ikke resultatet i første kvartal», skriver selskapet.

Gjensidige skriver videre at finansresultatet for kvartalet endte på minus 285,1 millioner kroner, tilsvarende en samlet avkastning på minus 0,5 prosent. Resultatet ble negativt påvirket av økte renter, fall i aksjemarkedet og økte kredittmarginer.

«Solid drift, effektive pristiltak, god risikoseleksjon og streng kostnadskontroll resulterte i et godt forsikringsresultat. Investeringsporteføljen ble rammet av uroen i finansmarkedene. Konsernets resultat ble positivt påvirket av den gjenværende gevinsten fra salget av Oslo Areal. Gjensidiges utsikter er fortsatt gode.», skriver Gjensidige om årets første kvartal.

Gjensidige Forsikring utbetaler 3,85 milliarder kroner i utbytte

Fremtind fikk dispensasjon - nå venter Gjensidige på sitt svar

Baastad: – Det ligger alltid verdiskapning i å være litt bekymret

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også