FinansWatch

Myndighetene overkjørte Finans Norge og vil gjøre store endringer i forsikringsordning

I starten av mars 2022 ble det klart at Justis- og beredskapsdepartementet ønsket store forandringer i Norsk Naturskadepool. De store forsikringsselskapene og Finans Norge er misfornøyd. En gruppe utfordrere har fått gjennomslag for sine synspunkt. Denne artikkelen inneholder en oppsummert versjon av saken.

Fra venstre: Kommunikasjonsdirektør i Finans Norge, Jan Erik Fåne, tidligere administrerende direktør i Protector Forsikring og leder for Fairfondgruppen, Sverre Bjerkeli, Justis og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

Justis- og beredskapsdepartementet fremmet et nytt lovforslag i mars i år. Forslaget vil gjøre store forandringer i Norsk Naturskadepool (se faktaboks). Stridsspørsmålet er om forsikringsselskapene selv skal forvalte naturskadekapitalen, som de har gjort siden 1979, eller om alle forsikringsselskap skal betale inn til et felles fond.

Justis- og beredskapsdepartementet og en gruppe med mindre forsikringsselskap mener at et felles fond vil føre til en utjevning i konkurransen mellom etablerte forsikringsselskaper og utfordrere. Finans Norge og de store forsikringsselskapene er uenige og mener at tallgrunnlaget for lovforslaget ikke er korrekt.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

– Karbonprising viktigste virkemiddel

– Det viktigste er å ha en ambisiøs klimapolitikk. Vi må ha mer tydelige og bindende reduksjonsmål for bedriftene, sier sjefanalytiker Thina Saltvedt i Nordea.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch